GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Ocak 2016 Cumartesi 14:37

Başkan Atila’dan önemli stat açıklaması

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte inşa ettikleri Doğanlar Stadı'nın futbol oynanabilecek durumda olduğunu söyledi.

En başta amatör müsabakalar yapılması için planlanan stadın daha sonra UEFA standartlarına uygun şekilde revize edildiğini hatırlatan Atila, "Kendi imkanlarımızla yaptığımız stadın açılışında bir gecikme yok. Biz tesisi zamanında bitirdik. Futbol Fedarasyonu yetkilileri de stadı inceleyip beğendi" dedi.

Başkan Atila, "İzmir kulüplerinin buradan faydalanmasını istedik. Saha için en kaliteli çimler kullanıldı. Şu anki durumunda Bölgesel Lig'deki Bornova ya da 3'üncü Lig'deki Altay burada maç yapabilir. Bu statta Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı bile oynanabilir. Doğanlar Stadı'nda yalnız PTT 1'inci Lig ve Süper Lig için gerekli passolig sistemi henüz kurulmadı. Elbette stadımızda eksikler olacaktır. İlk etapta ulaşım sıkıntısı yaşanabilir. Ancak bunlar çözülür. Kapasite artırımı için de sağ taraftaki kale arkasındaki hazine arazisi için Maliye'den onay gerekiyor. Bu onayı henüz vermediler" diye konuştu. (dha)