GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2016 Cumartesi 15:11

Başkan Atabay'dan o yürüyüşe tepki: Celal Bey kullanılmıştır!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye dikkat çekmek için düzenlediği yürüyüş sırasında Didim Belediyesine yönelik sözleri dikkat çekti. Belediye Başkanı Atabay da eylemin perde arkasını anlatırken, “Celal Bey bu konuda kullanılmıştır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ  - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, devlet ve siyasi partilerde gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliğine dikkat çekmek için geçtiğimiz günlerde yürüyüş düzenledi.

Aydın’ın Söke İlçesi’nden Didim İlçesi’ne kadar yürüyecek olan kardeş Kılıçdaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ağabeyi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da FETÖ’den kandırıldığını, Didim Belediyesi’nin FETÖ’ye para aktardığını iddia eden Kılıçdaroğlu, hesabın sorulmasını istediğini açıkladı.

Gelişmeler üzerine konuyla ilgili suskunluğunu bozan CHP’li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay Egedesonsöz’e konuştu.

PERDE ARKASINI ANLATTI
Başkan Atabay, eylemin perde arkasına ilişkin, “Organizasyonun perde arkası için hiç açık konuşmamıştım. Ama konuşayım; Bu gelişme ilçemizdeki bir takım çıkar guruplarının ilçeden menfaat elde etmek için yaptıkları mücadelenin uzantısıdır. Maalesef bu insanlar Celal Bey’i bir buçuk yıldır kandırmış vaziyetteler. Bu yeni bir gelişme değil. Bu çok açık ve nettir” dedi.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAMAK İSTEYEN İŞ ADAMI VAR
Atabay, “Celal Bey katıldığı bir programda bu eylemi kendi başına düzenlediğini ve tanıdığı hiçbir iş adamı olmadığını söyledi. Halbuki oradaki bir resimde bu işin perde arkasında olan iş adamıyla yan yana duruyor.  Bu iş adamı önceki dönemde haksız yere kazanç sağlamak isteyen biri. 30 Mart 2014 seçimlerinden evvel oldubittiye getirip 3 katlı yere 11 katlı bina yapmak için ruhsat alan ve benim de ruhsatlarını iptal ettiğim bir firma sahibi.  Ayrıca eskiden görev yapmış ve genel merkez tarafından görevlendirilmeyen bir takım siyasetçiler ve yöneticiler de var” diye konuştu.

CELAL BEY KULLANILMIŞTIR!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kandırılma gibi bir durumu olmadığını belirten Atabay, kardeş Kılıçdaroğlu’nun kullanıldığını söyledi. Atabay, “Bu memleketin puslu havasında bizi ve kadromuzu FETÖ’cü diye gösterip durumdan yararlanmak istiyorlar. Devletin üstümüzde bir takım operasyonlar yapmasını sağlamaya çalışıyorlar.   Celal Bey bu konuda kullanılmıştır.  Konunun Genel Başkanımızla hiçbir alakası ve kandırılma gibi bir durumu yoktur. Genel Başkanımız bu konuda tamamen bizim yanımızda olduğunu ve destek verdiğini söyledi. İşimize gücümüze bakmamız gerektiğini ve bu konulara da prim vermememiz gerektiğini belirtti” ifadelerini kullandı.