GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ocak 2024 Perşembe 08:23

Başkan Ata çeyrek asırlık sorunun aşıldığını duyurdu: Birlik Otel’in ruhsatı tamam!

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir’e, işletim hakkı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde olan Buca Kaynaklar’daki otelin ruhsat sorununun nihayet çözüldüğünü SONSÖZ TV’de açıklayan Birlik Başkanı Yalçın Ata, “Eski yönetim bir yanlış yapmış ve o yanlıştan dönüldü. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden evrak geldiğinde otelin ruhsatını alacağız” dedi

EGEDESONSÖZ – İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Buca Kaynaklar’da 23 yıldır işletimde olan Birlik Otel’in ruhsat sorunu nihayet çözüldü. İESOB Başkanı Yalçın Ata, bu müjdeyi, SONSÖZ TV’de katıldığı programda verdi.

Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Ata, 7,5 ay önce göreve geldiklerinde ilk çözülecek sorunlar listesinin başına otelin ruhsat işini yazdıklarını ve nihayet sorunun aşıldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bu konuda bire bir yaşadıklarını da anlatan Başkan Yalçın Ata, şu bilgileri aktardı:

GEÇMİŞ YÖNETİMİN YAPTIĞI YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ
“Nisan ayında tüm oda başkanlarının katılacağı bir istişare toplantısı yapacağız. Bu konudaki müjdeyi orada açıklamak istiyordum ama madem siz sordunuz, söyleyeyim. Otelin ruhsat işi tatlıya bağlandı. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren otelin problemini çözeceğiz diye ant içmiştik. Bazı gelişmeler yaşandı. Birkaç defa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile bu konuyu görüştük, her defasında ‘olmaz’ dedi. Son görüşmemizde biraz daha derinlere indik, neden olmaz dediğini, gerekçesini bilmek istediğimizi söyledik. Mutlaka bir çaresi vardır, dedik. Son görüşmemizde, ‘tamam, çözelim’ dedi Tunç Bey. Yetkili arkadaşlarla 20 gün önce fuarda toplantı yaptık. Fikirleri beyan ettiler. Geçmiş dönemde yapılan yanlış varmış. Yapı kayıt ile ilgili bazı sıkıntılar yaşıyorduk. Daha önce 900 bin TL yatırılıp iptal edilen yapı kayıt belgesi vardı. Bu yapı kayıt belgesini İESOB aldığı anda hak sahibi oluyor. Bu da belediye başkanımızı rahatsız etmiş. Eski yönetimimiz böyle bir yanlış yapmış. Biz bu yanlıştan döndük ve böyle bir talepte bulunmayacağımızı beyan ettik. Tunç başkanımız da bu beyanımız üzerine rahatladı. Gerekli işlemlere başlandı. Büyükşehir, bu konuyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Bakanlık'tan cevap yazısı geldiğinde, ruhsatımızı almış olacağız. Otele yatırım yapacağız, 15 milyon liralık bütçe ayırdık. Önümüzdeki yaza kadar orasını, İzmir’in otel zincirindeki en iyi otellerden biri haline getireceğiz. 5 yıldız ayarında mükemmel bir otel olacak.”