GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ocak 2023 Cuma 10:53

Başkan Aslanoğlu içini döktü: Yönetimde revizyon mesajı ve küskünlere çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetimi revizyonu hakkında ‘hep birlikte güçlendireceğiz’ yorumunda bulunurken, ‘küskünler’ olarak tabir edilen partililer için ise, “Kim gelmek istiyorsa bugün Kemalpaşa’dayım. Kim dışarıda kaldım diyorsa Kemalpaşa’ya bekliyorum. Kim çalışmak istiyorsa biz 100 gün boyunca dışarıdayız. Kim çalışmak isterse önünü açacağız. Bizim zamanımız yok çünkü koşarken konuşacağız. Yöntem bu” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu görevinin 3’ncü gününde basın mensupları ile bir araya geldi. Aslanoğlu gündeme dair de bir çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÖNCELİKLİ HEDEF İTTİFAKIN ZAFERİ
Yeni yönetimin hedeflerinin ne olduğunun sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu, “İzmir’de zaten çok güçlü bir partiyiz. İktidarız! Bu iktidar büyüyerek devam edecek. Yerelde 30’un 30’u ve vekillikte de sayılar büyüyerek devam edecek. Ancak tabii ki öncelik ittifakın iktidarı” dedi.

SÖYLEDİĞİMDEN GERİ ADIM ATMAM
Siyaset dilinde sertlik olmayacağını dile getiren Aslanoğlu, “Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben iş dünyasında geliyorum yani bildiğiniz gibi dışa dönük biriyim. İletişim kurmada buradan da bazı arkadaşlar beni tanıyorlar. Kavgacı bir başkan görecek miyiz konusunda da ben kişisel olarak kavgacı biri değilim. Ancak düşüncelerimden bir adım geri atmam. Söyleyeceğim sözleri söylerim. Söylediklerim birinin canını acıtabilir ancak benden sertlik göremeyeceksiniz. Ülkenin buna ihtiyacı olmadığını düşünen biriyim. Gere gere toplumu çok gerdik ve siyasetin kalitesini düşürdük. Ben siyaseti çocukluğumdaki haliyle özlüyorum. O nedenle AK Parti, MHP ve Cumhur İttifakı’nın diğerleriyle de aynı nezakette birlikte çay içerek, takılarak, birbirimize ara sıra nüktedan çıkışlarla iletişim içinde olacağız. Herkes söyleyeceğini belirli bir kibarlıkla söyleyebilir” diye konuştu.

ÖRGÜT İLE BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ
İl yönetiminde değişim olacağının sinyalini veren Aslanoğlu, “Geldiğim günde söyledim. Benim hiç ‘bu Ali, Veli, bu Ahmet’in arkadaşı gibi bir şeyim yok. CHP’linin tüm partilileri benim partilimdir. İl başkanı olduğum için de herkesle çalışabilir durumdayım. Bayrak yarışı bu demek zaten. Bayrak yarışı demek koşarken bayrağı birinin diğerine teslim etmesi. Koşuyoruz, bu koşma sırasında… Ben hiçbir programı revize etmedim. Deniz Başkan’ın programını bozmadan bayrak yarışını sürdürüyorum. Dün il yönetim kurulunda açıkladım, il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunu da ben yaptım oldu anlayışıyla değil hep beraber yapılacak. İlçe başkanlarımız ile buluştuk. Örgüt ile birlikte bakacağız, onların önerileri olacak ve bunlara göre bakacağız. Belki biraz da daha önce adını pek duymadığınız, sendikalarda görev yapan arkadaşlarımızdan, emek dünyasından, odalardan, iş ve sanat dünyasından arkadaşlarımızı da oldukça aktif hale getirmek istiyoruz. Örgüt ile birlikte vereceğimiz bir karar. Ben il yönetimi değiştirmekten bahsetmiyorum. İl yönetimi ve ilçe yönetimleri ile birlikte güçlendirmekten bahsediyoruz. Bu çok ciddi bir politik söylem” dedi.

PARTİYE DÜN DIŞARIDAN GELMİŞ BİRİ DEĞİLİM
Kısa süre içerisinde politik görüşünü göreceklerini dile getiren Aslanoğlu, “Ben politikayı sığ olarak görmüyorum. Bunu kısa sürede göreceksiniz. Siyaset hayatıma 17 yaşında girdi. Hayatımdaki tablonun aynısını göreceksiniz. Orada bulunduğumda da siyaset yapıyorduk. Parti içinde de siyaset yaptım. Partiye dün dışarıdan gelmiş biri değilim” diye konuştu.

AYRIŞMA İDDİALARI…
‘Ayrışma’ söylemlerine devir teslim töreni ile yanıt veren Aslanoğlu, “İki gün önce bir görev teslim töreni vardı. Orada bir bölünmüşlük görüldü mü? Bütün belediye başkanlarım, ilçe başkanlarım ve örgüt oradaydı. Belki son dönemlerde görülen en büyük kalabalık var. Gençliğin coşku ile havaalanında karşıladığı bir ortam vardı. Ben hiçbir arkadaşımızdan mesafeli bir yaklaşım göremedim” dedi.



SİZ BİLE TANIDIK BİRİNİ ÖNERİRDİNİZ
Farklı isimlerin koltuk için önerilmesini ‘doğal’ olarak nitelendiren Aslanoğlu, “Muhtemelen sizin kurumda da bir pozisyon boş olduğunda siz de tanıdığınız birini öneriyorsunuzdur. Adı geçenin sizlerin yazdıklarından bahsedersek böyle bir rekabet olabilir mi? Adını en çok andığınız arkadaşı biz özellikle yanımızda istedik. Diğer yandan diğer arkadaşlarımızın tamamı oradaydı. Hepsi çok samimi arkadaşlarımız. Ben kırılan da görmedim. Hepsi büyük coşku ile geldi öyle yalandan bir durumla gelmediler” ifadelerini kullandı.

BASIN İLE ÖRGÜYÜ GÜZELLEŞTİREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM
Bir konunun olumsuz yönlerine baktığını vurgulayan Aslanoğlu, “Bizim iş dünyasından öğrendiğimiz şeyler var. Bir şeyin çok olumsuz yönlerini aktarmak değil, geliştirilmesi gereken yönlerine bakıyoruz. Gelişmesi gereken yanlarımız var. Karşılıklı geliştirmemiz gereken bir yan var o da basın. Karşılık bir iyi niyet ile bu örgüyü güzelleştirebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

GÖNLÜMDEN GEÇEN…
Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Ben CHP’nin bir üyesiyim. Her üyesi gibi liderimin Cumhurbaşkanı olmasını isterim. Bu karar 6’lı masanın kararıdır ve o karar ne olursa bizim Cumhurbaşkanı adayımız odur” dedi.

BUNLAR HEP OLACAK
İzmir’de bazı ilçelerde yaşanan sorunlar ile ilgili özel bir çalışma yapılıp yapılmayacağını konusunda da değerlendirmede bulunan Aslanoğlu, “Biraz hayata bakış farkımız var. Ben sıkıntı tabirini hayatımda da kullanan biriyim. Ben problem çözmek için bir şey yapıyorum. O yüzden probleme odaklanmıyorum.. Yaşamda problem çıkacak ve onu çözeceğiz. Bunlar hep olacak şeyler ve gidip çözeceğiz” diye konuştu.

100 GÜN BOYUNCA DIŞARIDAYIZ
Revizyonlu il yönetimi düşüncesinin küskünleri partiye çekmek için nasıl bir sonuç doğuracağı yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, “Asıl çalışma yöntemlerine ilişkin bir şey var. Çalışma yöntemi ile ilgili listem varken bu hiçbir gazetede yer almadı. Babamın nereli olduğu konusu merak edilirken,çalışma metodu önemsenmedi. CHP’li hiç kimsenin tebriğini il binasında kabul etmiyorum. Ben şu ilçedeyim gel orda hem muhabbet edelim hem tebrik edersin diyorum. Bizim zamanımız yok çünkü. Koşarken konuşacağız. Yöntem bu. Kim gelmek istiyorsa bugün Kemalpaşa’dayım. Kim dışarıda kaldım diyorsa Kemalpaşa’ya bekliyorum. Kim çalışmak istiyorsa biz 100 gün boyunca dışarıdayız. Kim çalışmak isterse önünü açacağız” dedi.

BİRLİKTE YÜZ VERMEZSEK OLACAK
Parti içinde bilgi sızdırılması ve ismi geçen diğer adaylar için söylenen sözlerin nasıl engelleneceği yönündeki soruya cevap veren Aslanoğlu, "Dedikodu furyası toplumun damarlarına işlemiş. Partililer için ne yapabiliriz diye 2 gündür düşünüyoruz. Ben teknik biriyim. Toplantılardan size mesaj atmalarını nasıl engellerim bilemiyorum. Acaba bunu nasıl çözerim de aklıma şu geliyor, sorduğunuz soruya yanıt verirsem bu mekanizmaya gerek kalmaz. Grup Başkanvekili Murat Aydın için de Çağdaş içinde... Buradaki en temel durum dayanışarak çözeceğiz bu işi. Kötü ahlakın itilmesi birlikte yüz vermezsek olacak" ifadelerini kullandı.

FARKLI GÖRÜŞLER OLMASI GAYET NORMAL
İttifak ile ilgili  tavrının sorulmasına 'MYK'yı işaret ederek yanıt veren Aslanoğlu, "İttifak, partinin MYK kararı ile olacak bir şey.  İttifaklara kişisel olarak nasıl bakıyorsunuz derseniz, ittifak demek birileri ile birlikte ortak tavır geliştirebilme. Bu da herkesin işle ilgili önerileri olacaktır ve sonuç çıkacaktır. Burada farklı öneriler olması kadar normal bir şey yok. Benim basından takip ettiğim kadarıyla farklılıklar ile ilgili şeyler söylemenin çok lüzumu olduğunu düşünmüyorum. Farklı görüşler olmasa bir arada olmanın anlamı yoktur. Yerel yönetimler de ne olacak genelde ne olacak bu benim haddim değil, partinin yetkili organları karar verecektir" dedi.

HAFTALIK TOPLANTILAR YAPACAĞIZ
Tunç Soyer ile uyumlu olacaklarını vurgulayan Aslanoğlu,“Bizim Tunç Bey ile haftalık rutin toplantılarımız olacak. Bugün sabah ilk toplantım Tunç Bey ileydi. Haftada 1 gün 1-2 saat bir araya gelerek gündemi değerlendirdiğimiz, belediyenin ne yaptığını öğrenerek onları anlatabilmek sonuç olarak bizim işlerimizden biri. Bizim havuz medyamız yok. Bizim onlar kadar paramız yok. Bizim örgütümüz var. Biz ancak örgütle ne yaptığımız anlatabiliriz. Onlardan bunu öğrenebiliriz ve bunu ancak öyle aktarabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile il başkanı  tabii ki uyum içinde çalışacaklar” diye konuştu.