GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ağustos 2024 Perşembe 12:31

Başkan Aslanoğlu 'hodri meydan' dedi: 180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar!

İktidarın Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri çalıştırmamak için uğraştığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Kamu hizmet etmesin diye gelir kaynaklarını daha nasıl kısarız telaşındalar. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöpleri toplar yine onlara bu hazzı yaşatmazlar" dedi

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, il yönetimi ve ilçe başkanları koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu  dikkat çekici mesajlar verdi.

FARK GİDEREK AÇILIYOR
Ortak çalışma kanalları oluşturabilmek adına bir araya geldiklerini belirten Aslanoğlu, "Bugün İzmir’deki 30 ilçemizde 31 belediyemizin 29’unu kazanmış CHP’liler olarak 30 ilçe başkanımız, 29 belediye başkanımız ile il başkanlığımızın düzenlediği toplantıda yerel seçimlerden 1. parti olarak çıkmış ve her geçen gün 2. parti ile arasındaki farkı açan CHP’liler olarak bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Belediye başkanlarımızın örgütten beklentilerini not almak, onların çalışma önerilerini dinlemek, kent içindeki çalışmaları ortak bir kanal ile yürütmek ve iktidara yürüdüğümüz bu günlerde hep beraber kent için nasıl çalışmaya devam edeceğimizi belirlemek için bir araya geldik. Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıları 3 aylık süreçler içinde yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SGK BORCUNU BAHANE EDENLER...
CHP'li belediyelerin engellenmeye çalıştığını belirten Aslanoğlu, "Belediyemiz hizmet etmeye çalışırken her gün yeni bir durumla karşılaşıyoruz. Vatandaşa hizmet edilmesin diye çalışıldığını Türkiye Cumhuriyeti'nde bu zamana kadar görmemiştik. Belediyelerin daha önce kendi ilçelerindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satılan arazilerden belediyeye gelen kaynakları yeni bir birim kurarak belediyelere aktarmıyorlar. Tasarruf genelgesi adı altında belediyenin hizmet yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Belediyelerin SGK borcunu bahane ediyorlar. Ne olursa olsun SGK borçları devletin alacaklarının yüzde 4-4,5’idir. Geri kalan yüzde 95’i tahsil edemeyen devlet, yandaşlarını kayıran devletin, hizmet üreten belediyeden elini çekmesini doğru bulmuyoruz. Kamu hizmet etmesin diye gelir kaynaklarını daha nasıl kısarız telaşındalar. İzmir’de 180 bin CHP’li elleriyle çöpleri toplar, yine onlara bu hazzı yaşatmazlar" diye konuştu.

CHP'LİLİĞİN GEREKLİLİĞİNİ YERİNE GETİRİYORLAR
Belediyelerde yaşanan SDT krizi ve eylemler hakkında da konuşan Aslanoğlu, "İzmir dışından örneklerle anlatmamız lazım. Ülkede ekonomi o kadar kötü ki. İnsanlara vereceğiniz 17 bin TL asgari ücret hiçbir şeyi kurtarmadığı gibi 40 bin TL de bir şeyi kurtarmaz. Ev kiralarının 20 bini geçmiş. Maalesef kaynakların kısıtlı olduğu yerde birçok şeyi yapabilmek genel iktidarda değilken çok mümkün değil. Belediye bütçesi zaten zorlanarak emekçiden yana tutum sergiliyor. CHP’li belediye başkanı olmanın gereğini yerine getiriyor arkadaşlarımız. Bütçelerinin büyük bir kısmı personel maaşlarına gidiyor. Bunun daha da yükseltilebilmesi gelir kalemlerinin artırılamadığı yerde maaşların ödenemediği noktaya geleceği için mümkün değil. SDT ile ilgili belediyenin kendi iç çalışması var, bununla ilgili kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyorum. İzmir demokrasinin beşiğidir. İzmir il başkanlığı da hakkını arayan herkese kapılarını açmıştır. Biz tüm ülkede vatandaşların hakkını alması için sesini yükselten bir partiyiz. Bu konuda herhangi bir endişe duymuyoruz" dedi