GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mart 2016 Çarşamba 09:10

Başkan Arslan emekçi kadınların yanında

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çalışan kadınları unutmadı. Başkan Arslan, önce Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kadın istihdamının yoğun olduğu dört fabrikayı gezdi.

 Başkan Arslan,  tekstil fabrikaları olan Belgü, Mega, Tepaş ve Vena’da kadınlarla buluştu. Emeğiyle üretim sürecine katkıda bulunan kadınları tebrik ettiğini belirten Başkan Arslan, çalışan kadınlara karanfil ve hediyeler dağıttı.

KASAPLAR MEYDANI'NDA KUTLAMA
Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri Kasaplar Meydanı’nda devam etti.   Başkan Arslan,  CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve ilçe yönetimi ile birlikte tüm esnafı dolaştı, burada kadın çalışanlarla sohbet etti. Başkan Arslan, meydan ve sokaklarda da kadınlara karanfil dağıttı.

BELEDİYEDE KADIN PERSONEL BİR GÜN İZİN YAPTI
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın personelin bir gün izinli olduğu Çiğli Belediyesi’nde Başkan Arslan tüm kadın personelle bir araya geldi. Başkan Arslan şöyle konuştu; “Ülkemizde kadınlarımızın mağduriyeti var. Kadınlarımız suiistimal ve cinayetlere kurban gidiyor. Kapitalist toplumlarda meta olarak kullanılıyor. Kadınlara daha fazla özgürlük verilmeli ve eşitlik temelinde yaklaşılmalı ve haklar verilmelidir. Kadınlara yönelik yasal düzenlemeler olmalı. Eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekli.  İnsanlığın temel vazifesi budur. Söylemle değil pratikle bunu değiştirmek lazım. Bizler de kadınlarımızın daha özgür biçimde kendilerini ifade etmeleri noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”