GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Aralık 2020 Salı 11:01

Başkan Arda’dan yılbaşı primi: Müdüre var, memura yok!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında kurulan komisyon yeni yıl öncesinde müdürlere 3 bin 800’er TL performans ücreti verilmesi kararı aldı. Memurların sosyal denge tazminatı talebinin sürdüğü belediyede alınan karar tartışmalara neden oldu. Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere bazı müdürlükler verilen ücreti alamadı. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Bir kez daha gördük ki; yapılan bu işlemde de ehliyet ve liyakat esas alınmamıştır” dedi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nde görev yapan müdürler için kurulan komisyon performans ölçümü yaparken idari görev yapan 20 kişiye “çok iyi” notu verdi. Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında kurulan komisyonun kararı sonrasında her müdüre yeni yıl öncesi 3 bin 800 TL performans ücreti yatırılması kararı alındı.

Memurların uzun süredir “sosyal denge tazminatı” nedeniyle eylem yaptığı belediyede kadro tartışmaları sürüyordu. Alınan karar listesinde Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere bazı müdürlükler değerlendirme dışında bırakıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca listenin adaletsiz olduğunu ifade ederken, “Performans ücretleri başkanın teklifi, encümen üyelerinin onayıyla (memur sayısının 10 da biri kadar kişiye) verilir.  Listedeki isimlerin  bazıları için ister istemez ne tür bir başarı gösterdiler diye sormadan edemedik.  Belediyemizde yıllardır özveriyle görev yapan bir çok emekçi kardeşimiz bunu hak etmişken, onları listede görememek bizi ziyadesiyle üzmüştür.  Bir kez daha gördük ki; yapılan bu işlemde de ehliyet ve liyakat esas alınmamıştır. Listede elbette liyakatli emekçi kardeşlerimiz var, ancak bu adil bir liste olmamıştır. Encümende yer alıp, kendine bu ücreti uygun görenlere ne demeli?” ifadelerini kullandı.