GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mayıs 2019 Cuma 10:23

Başkan Aksoy gayrimenkuller ve stat için yetkiyi meclisten aldı!

Menemen Belediyespor’un müsabakalara ev sahibi sıfatıyla çıktığı futbol sahasının İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden belediyeye tahsisinin gerçekleşmesi için meclis gündemine madde getirildi. Ayrıca kentte son günlerde tartışmalara neden olan gayrimenkullerin devri noktasında da karar alınması için hamle yapıldı. Gayrimenkullerin belediyeye tahsisinin yolu açılırken stat için de Başkan Aksoy’a protokol yetkisi oy birliği ile verildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Aksoy ile Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin arasındaki gerilimle başlayan ve devam eden süreçte flaş bir gelişme yaşandı.

Belediye Başkanı Aksoy, ilçedeki 176 gayrimenkulün spor kulübünde olduğunu ve bunların belediyeye iade edilmesi gerektiğini ifade etmişti. Geçtiğimiz günlerde Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin kulübün şampiyon olması sonrasında zeytin dalı uzatarak, 176 gayrimenkulün belediyeye verileceğini ve karşılığında hiçbir ücret istemediklerini açıklamıştı. Şahin’in açıklamalarının ardından Başkan Aksoy bu kez, ‘Menemen’in malı için pazarlığa girmem, gelsinler, protokol hazır’ mesajını kamuoyuyla paylaştı.

Gelinen noktada Başkan Aksoy bir kez daha düğmeye bastı ve Menemen Belediyespor’un maçlarını yaptığı sahanın İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden belediyeye tahsisinin gerçekleşmesi için meclis gündemine madde getirildi. Ayrıca kentte son günlerde tartışmalara neden olan gayrimenkullerin devri noktasında da karar alınması için hamle yapıldı.

Meclis gündeminde, ‘Mülkiyeti belediyemize ait olan gayrimenkullerin geri alınması için karar alınması’ ve ‘Mülkiyeti İzmir Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Menemen Çim Zeminli Futbol Sahasının Belediyemizce tahsisinin görüşülmesi’ adı altında iki madde yer aldı. Mecliste yapılan oylamada resmi kararlar verildi.  

176 ADET GAYRİMENKUL İÇİN SÜRECİ ÖZENLE YÜRÜTÜYORUZ
Meclis oturumunda konuşan Başkan Aksoy, “Menemen Belediyesi’ne ait malların gayri hukuki olarak herhangi bir şekilde devredilmesine şu an itibariyle karşıyız. 176 adet kirada duran gayrimenkulün başka birinde olması zararlıdır. Bu kararlar belediye hukukçularımız tarafından incelenmekte ve giderilmektedir. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden getirdiğimiz müfettişlerin kararı ile uygulamaları yapacağız. Belediyemizi zarara sokmadan bunun yapılmasına özen gösteriyoruz” dedi.

Çim Zeminli Futbol sahasının tahsisi ve Belediye Başkanı Aksoy’un protokol yapma yetkisi konusunda meclise önerge sunuldu. Tahsis ve protokol için Başkan Aksoy'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.