GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Kasım 2017 Pazartesi 11:21

Başkan Akpınar, Cumhurbaşkanı'na seslendi: Karşıyaka için de isyan edin!

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “İzmir milletvekilleri,  İller Bankası ortak edilerek bakanlıklarda yapılan plan değişikliklerine tavır koymalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının şehirler için yaptığı isyanı Karşıyaka için de göstermesini istiyorum” dedi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başta İstanbul olmak üzere büyük şehirler için söylediği, “Günümüz şehirleri artık insana huzur vermiyor. İstanbul’un da kıymetini bilemedik. Yeşillik arıyorsanız mezarlıklarda bulursunuz” sözlerinin ardından başlayan “şehircilik” tartışması sürüyor.

Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte muhalefet milletvekillerinin de açıklamalarıyla şekillenen “kentleşme konusu ve kontrolsüz imar planlamaları” İzmir’de de gündeme gelmeye devam ediyor.  TÜİK verilerine göre 2016 yılı içinde yaklaşık 20 bin kişi İstanbul’dan İzmir’e göç ederken toplumun birçok kesimi ise “İzmir, İstanbul gibi olmasın” çağrısında bulunuyor.

TAVIR KOYUN
İmar planlamaları, stat projeleri, yeni gökdelen projeleri ve alışveriş merkezlerinin artmasıyla birlikte İzmir’de son günlerde gündemden düşmeyen konuyla ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan çağrı geldi. Belediye tarafından yaptırılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışında konuşan Başkan Akpınar, İzmir milletvekillerine çağrıda bulundu. Akpınar, “Buradan İzmir milletvekillerine sesleniyorum. Bu kentte,  çevre ve şehircilik bakanlığına gidilerek iller bankasını ortak  ederek plan yapmak isteyenlere karşı tavrınızı koyun. Spor alanları konut alanı olmasın. Kentlerin merkezi katledilmesin, çocuklarımızın nefes alacağı yerler olsun. Sizden bu ülkeyi seven ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sımsıkı sarılan tüm Karşıyakalılar adına bunu istiyorum. Bugün tek bir isteğimiz var. O da kentin daha iyi olmasıdır” dedi.

GELİN VE GÖRÜN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan ve çağrıda bulunan Başkan Akpınar, “Sayın Cumhurbaşkanı bizi yakından takip ediyor biliyorum. Ve buradan kendisine sesleniyorum. Siz belediyecilikten gelmiş, bugün genel yönetime geçtiğinizde yerel yönetimlere bakınca kentleri ne hale getirdiklerini gördükten sonra isyan etmiş bir insansınız. O isyanınızı Karşıyaka için de göstermenizi bekliyorum. Gelin nereye stat yapacaklar onu da görün ve öyle karar verin.  Eğer sizin vizyonunuz varsa yanınızdakiler vizyon fakiri. Onlar size yazık ediyor.  Hiç olmazsa cumhurun başkanı olarak bizlerin de sözlerine kulak verin” diye konuştu.

İMDAT DİYE BAĞRIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka’daki çalışmaları incelemeye geldiğinde yanında bulunanlara “ağaç dikin, her yeri yeşillendirin” talimatı verdiğini belirten Başkan Akpınar, “Biz, belediyecilik anlayışı olarak bunu yapıyoruz. Her yeri ağaçlarla donatıyoruz, kesmiyoruz.  Bugün spor adası haline gelmiş Örnekköy’deki alana stat yapmak istedik. O zaman,  ‘gelin stadyumu buraya yapalım’ dedik.  Şimdi stadı Yalı’ya yapıyorsun. Zaten Yalı katledilmiş.  İzmir’in o güzel imbat imbat rüzgarı geldiğinde yalıda oturanlar bağrını açarken arka tarafta oturanlar ‘imdat’ diye bağırıyor. Bırakın insanı kent nefes alamıyor. Sen getireceksin oraya bir kütleyi koyacaksın. Yangın, sağlık sorunu olsa araç nasıl çıkacak belli değil” ifadelerini kullandı.