GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mayıs 2021 Cumartesi 00:19

Basın toplantısındaki o soruya AK Parti'den tepki

Basın toplantısı düzenleyen iki bakana Sedat Peker'in açıklamalarını soran Gazeteci Musab Turan'a AK Parti'den tepkiler büyüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bugün ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın, iki bakana Sedat Peker’in açıklamalarını sormasına tepkiler büyüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ ARAŞTIRILACAK
Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünce, muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran muhabir Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiği bildirildi. Öte yandan Turan hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunuldu.

DAĞ: BEYHUDE ÇABA İÇİNDELER!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise yaptığı açıklamada, "Gazetecinin görevi kamuoyunu aydınlatmaktr Basın toplantısında slogan atmak, gazetecilik faaliyeti değildir. AK Parti’yi ve bakanlarımızı bu yolla yıpratacaklarını zannedenler beyhude çaba içindedirler. Her türlü operasyonu bozacak, kardeşlikle büyüyecek,sadece işimize bakacağız" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: BUNUN HANGİ TERÖR ŞEBEKELERİNİN DİLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ak Partimiz ve İçişleri Bakanımızla ilgili terör ve suç örgütlerinin ağzıyla konuşan AA muhabiri kılığındaki provokatöre gereği yapılıyor. Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder. Bu dilin hangi terör şebekelerinin dili olduğunu iyi biliriz. Bunlarla mücadele etme konusunda kararlılığımız tamdır" diye konuştu.

BABASI DA AÇIKLAMA YAPTI
Gazeteci Musab Turan'ın babası yaptığı yazılı açıklamada, ?“21.05.2020 tarihli ulusal basında haber programlarında adı geçen Musab Turan'ın babası olarak sorulan soruyu ve soru şeklini tasvip etmediğimi kamuoyuna deklare ediyorum. Ak Parti’nin kuruluşundan bugüne gururla bu davanın neferi oldum. Parti teşkilatımın her kademesinde bulundum. Duruşumda bir milim sapma olmamıştır. Oğlumun Türkiye kamuoyunu meşgul etmesinden dolayı rahatsız olduğumu beyan eder, saygılarımı sunarım.” dedi.