GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
19 Temmuz 2020 Pazar 22:52

Başakşehir Futbol Kulübü şampiyon oldu!

33. haftada Başakşehir, Kayserispor'u ağırladığı maçın sonunu beklemeden Trabzon'dan gelen gol haberleri ile şampiyonluğunu ilan etti. İkinci sırada bulunan Trabzonspor'un Konyaspor'a yenilmesiyle Başakşehir ligin bitmesine bir hafta kala şampiyon oldu.

Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan Medipol Başakşehir - Kayserispor mücadelesi öncesinde iki takım futbolcuları seremoniye 'Kadına şiddete dur de' tişörtleriyle çıktı.

Ayrıca stadın tribünlerine de 'Kadına şiddete dur de' pankartları asıldı.

Geçtiğimiz günlerde de Süper Lig'de yer alan 18 takımın futbolcuları 'Kadına şiddete dur de' etkinliği yapıp, bu konuda farkındalık oluşturarak destek vermişti.

Mehmet Topal adını tarihe yazdırdı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından Medipol Başakşehir'le de şampiyonluk sevinci yaşayan milli futbolcu Mehmet Topal, üç farklı kulüpte lig şampiyonluğu elde eden ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Şampiyonluk yolunda elektrikler gitti
Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan Medipol Başakşehir - Kayserispor karşılaşması sırasında elektrikler gitti. Müsabakanın 66. dakikasına girildiği sırada bir anda stadyumun elektrikleri kesildi.

Gerekli çalışmaların yapılmasının ardından 17 dakika sonra mücadele kaldığı yerden devam etti. Müsabakada 66. dakikada turuncu-lacivertlilerin üstünlüğünde yarıda kalmıştı.

Müsabakanın 84. dakikasında elektrikler bir kez daha gitti ve müsabaka durdu. 8 dakikalık aranın ardından elektrikler tekrar geldi ve mücadele kaldığı yerden devam etti.

Bakan Koca'dan şampiyonluk uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başakşehir'in şampiyonluğunu tebrik ederek dikkatli olunması konusunda uyardı. Koca 'SÜPER LİG’DE kalma başarısını gösteren Konyaspor’u ve Süper Lig’de şampiyonluğu garantileyen Başakşehirspor’u kutluyoruz. İki kulübün de taraftarından KUTLAMALARIN toplum sağlığını gözetir tarzda olmasını bekliyoruz. COVID-19 şartlarında taraftarlık da biraz değişmeli.' dedi.