GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2020 Pazartesi 10:01

Başak istifa etti, mesajı verdi: Soyer ile aramda çatlak olamaz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer tarafından geçtiğimiz Haziran ayında yapılan görevlendirmeler kapsamında Ege Şehir Planlama A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Başak istifa etti. Görevi bırakma kararını daha önceden aldığını aktaran Başak, “Atıl bir görev olduğunu, burada bir şey yapamadığımı görünce kongre sürecinin bitmesini bekledim. O süreçte ‘karşı karşıya geldiler’ algısı oluşmasın ‘çatlak var’ demesinler diye durdum. Çünkü benim Tunç Başkan ile aramda çatlak olamaz. Onun başarısı için her zaman çalışacağım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmesi sonrasında Ege Şehir Planlama A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Mehmet Şakir Başak istifa kararı aldı.

Görevi bırakmasına ilişkin açıklama yapan Başak, “İstifa kararını daha önce almıştım. Bir şeyler yapabilirim, katkı sunarım diye düşünmüştüm ilk başta. Ama sonra atıl bir görev olduğunu, burada bir şey yapamadığımı görünce kongre sürecinin bitmesini bekledim. O süreçte ‘karşı karşıya geldiler’ algısı oluşmasın ‘çatlak var’ demesinler diye durdum” dedi.

SOYER İLE ARAMDA ÇATLAK OLAMAZ!
“Çünkü benim Tunç Başkan ile aramda çatlak olamaz” diyerek sözlerini sürdüren Başak, “Çünkü ben onun başarısı için her zaman elimden geleni yapacağım. Ama benim şahsi anlamda bundan sonra böyle bir görevde bulunmam, bankamatikmiş gibi bir görevi devam ettirmem, katkı sunmadan koltukta oturmam bugüne kadarki duruşuma ve siyaset anlayışıma, savunduğum ilkelere ters düşerdi. Onun için başkanla da bir araya geldik. Ricada bulundum, yanlış anlaşılmasın’ dedim. Başkanımız da bu konuda çok samimi davrandı” ifadelerini kullandı.

ENERJİ VE BİRİKİMİM VAR, BİR GÖREV VERİLİRSE YAPARIM!
Yeni süreçteki yol haritasına dair konuşan Başak, “Burada genel başkanın, il başkanının, kurultay delegelerinin inisiyatifinde olan bir süreç yaşanacak. Ne olur bilemem! Bir görev verilirse yaparım. Ama sağa sola gitmeyeceğim. Buna da ihtiyacım yok. Ama partime katkı sunmak isterim. Enerjim ve birikimim var. Bir grev düşerse layıkıyla yerine getiririm. Şu an böyle ya da şöyle bir görev istiyorum diye bir şey yok” dedi.