GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2024 Cumartesi 10:03

Baş döndüren trafik: Basmane Çukuru’nda ‘Lord’ devrede!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’ndaki hissenin devrine karşılık Konak’taki hizmet binasını inşa ettirme düşüncesi ile ilgili yoğun bir trafik yaşanıyor. Gazeteci Fatih Yapar, iş insanı Cavit Çağlar’ın çukur için devreye girdiğini belirterek “sermaye gruplarının temsilcileriyle beraber Tugay’ın Çağlar'ın ofisini ziyaret edip toplantı yaptığı, TMSF’nin çukurdaki rolünün değerlendirdiği, TMSF’nin araziyi satacağı büyük sermaye gruplarının buraya getirilmesinin görüşüleceği, Tugay’ın cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunduğuna dair bilgi var" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Basmane Çukuru'nda bulunan hissesinin TMSF'ye devri konusunda alınan karar, İzmir kamuoyunda tartışılıyor.

İzmir Büyükşehir’in yüzde 30 olan oradaki hissesinin TMSF’ye devredilmesi karşılığında Konak Meydanı’nda, yıkılan eski binanın yerine yenisinin inşa edilmesi ve o devredilecek hisse karşılığında binanın yaptırılması planlanıyor.

Kamuoyunda 5’li Çete olarak tabir edilen şirketler içerisinde yer alan Cengiz Holding, Limak Holding ile MGN Holding'in devreye girdiği iddia edilen süreçle ilgili olarak yoğun bir trafik yaşanıyor.

SonSöz TV’deki programda İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız ile süreçle ilgili son durumu değerlendiren Gazeteci Fatih Yapar, ünlü iş insanı Cavit Çağlar'ın çukur için devreye girdiğini aktardı.

TUGAY’IN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDUĞUNA DAİR BİLGİ VAR

Yapar açıklamasında şunları söyledi:

“TMSF bir hukuk sorunu nedeniyle apar topar Basmane'deki araziyi elden çıkarmak istiyor. Mahkeme kararının arkasında Büyükşehir’in açtığı dava var. Bir sürü aktör konuşuluyor. Bu iş nasıl oluyor? Sözleşmeler ortada yokken, 5’li çetenin adı geçiyor. Cengiz Holding, MNG Holding ve Limak Golding isimleri dillendirildi. Bunun ardından Tugay, çeşitli konsörsiyumların işi takip ettiğini söylerken MNG Holding'inde de aralarında bulunduğu yapının isminin geçtiğini doğruladı.

TMSF'nin mallarına el koyduğu Güçbirliği A.Ş.'de hissesi bulunan iş insanı Mustafa Kürkan zaten konuşulan bir isimdi. Görüşmelerde aktif rol oynadı. Soyer döneminin eski belediye başkanvekili Mustafa Özuslu de sürecin içinde. Özuslu bu dönem Tugay’ın yanında, arka planda kalıyor. Görüşmelerde aktif yer alıyor.

Gelelim en önemli meseleye... Bu ismi ilk defa dillendireceğiz. İş adamı Cavit Çağlar… Olay TV’nin uzun yıllar sahibi olan, NTV’nin kurucusu. Birçok şirketi var. En son Rusya-Ukrayna savaşı sürecindeki tahıl krizi meselesinde arabuluculuk yapan kişidir.

Mustafa Özuslu, Mustafa Kürkan ve başka sermaye gruplarının temsilcileriyle beraber Cemil Tugay’ın Cavit Çağlar'ın ofisini ziyaret ettiği, toplantı yaptığı, TMSF’nin Basmane Çukuru’ndaki rolünü değerlendirdiği, buradan TMSF’nin araziyi satacağı büyük sermaye gruplarının buraya getirilmesinin görüşüleceği, Tugay’ın cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunduğuna dair bilgi var”