GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mart 2022 Salı 15:56

Balkan Federasyonu barış için devrede…

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, yeni dönemde toplumsal barış ve huzurun sağlanması anlamında üzerine düşeni yapacak… Federasyon Balkan Dünyası’nın siyasette aktif olması içinde daha  etkin çalışmalar yürütecek.

Soykırım sürecinde Mostar köprüsünün yeniden yapımı ve Saraybosna Üniversitesi ‘nin eksiklerinin giderilmesi yanısıra Bulgaristan göçmeni soydaşlarımızın emeklilik sorununu çözerek Balkan Dünyası’nda saygın bir yer edinen 56. Cumhuriyet Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve İzmir Platformu Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Yıldız ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti.

Balkan Dernekleri yöneticileri Atıf Sakarya,Mahmut Polat, Mehmet Serbest, Seher Koçak, Kevser Yıldız, Sibel Soykırlı ve Emine Özarslan’ın da katıldığı toplantıda, Türkiye ve İzmir’in güncel sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu... Federasyon Başkanı İbrahim Yıldız, Balkan ve Rumeli dünyasına katkı ve hizmetleri nedeniyle Tartan ‘a teşekkür ederken, yeni süreçte toplumsal faaliyetlerin yanısıra camianın her alanda temsili konusunda daha etkin ve etkili olacaklarını söyledi.

İzmir Platformu Genel Sekreteri ve Türkiye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Yalçın Kocabıyık’ın da katıldığı ziyarette bir konuşma yapan Tartan, şunları dile getirdi:

“Bu dünyanın bir insanı olarak görev yaptığım her noktada camianın hizmetinde olmak onurdur. Atatürk ‘ümüzün vurguladığı gibi, evlad -ı fatihan toplumun temel yapı taşıdır. Balkan ve Rumeli dünyası birlik ve beraberliktir, sevgi ve paylaşımdır, kadının ve bayrağın yüceliğidir. Elele verirsek sadece siyasetin kurumsallaşmasına değil, toplumsal gelişim ve huzura da büyük katkı sağlamış oluruz…”