GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2023 Perşembe 11:45

Balçova’ya domuz taarruzu… Başkan Çalkaya’dan ‘ekmek’ uyarısı!

Balçova’da aç kalmaları sebebiyle yaşam alanlarından kent merkezine inen yaban domuzları, Yörük Heykeli’ne bırakılan ekmek parçaları sebebiyle peyzaja zarar verdi. Çalkaya açıklamasında “Yörük Heykelinin bulunduğu kavşağı güzelleştirmek için 3 sefer çevre düzenlemesi yaptık. Ama bazı hemşerilerimizin buraya ısrarla yemek koyması ve yemeğe gelen domuzlar tarafından parçalanması artık içimizi acıtıyor. Lütfen bu konuda duyarlı olalım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Balçova ilçesinde sık sık kent merkezine yaban domuzları vatandaşlar tarafından besleniyor. Vatandaşlar tarafından bırakılan ekmek parçalarına gelen yaban domuzları bir yandan karınlarını doyururken çevreye de zarar verebiliyor.

İlçede bulunan Yörük Heykeli’nin önündeki alana bırakılan ekmeklere gelen yaban domuzlarının ise heykelin peyzajına üçüncü kez zarar verdiği öğrenildi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Şehirde yaşama kurallarını öğrenemezsek felaketler başımızdan hiç eksik olmayacak. Bu felaket sel olur, yangın olur veya bir parka harcanan emeğin boşa gitmesine ve başka alanlara yapılacak hizmetlerin aksamasına neden olur. Yörük Heykelinin bulunduğu kavşağı güzelleştirmek için 3 sefer çevre düzenlemesi yaptık. Ama bazı hemşerilerimizin buraya ısrarla yemek koyması ve yemeğe gelen domuzlar tarafından parçalanması artık içimizi acıtıyor. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. İlçemizi güzelleştirmek için yapılan bu hizmetleri ancak elbirliğiyle çoğaltacağımızı unutmayalım” dedi.