GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Temmuz 2022 Salı 16:22

Bakanlıktan dikkat çeken karar: İzmir'deki o okul yıkılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir’in önemli okullarından birisi olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için yıkım kararı verdi. Bir ay içinde boşaltılması talimatı verilen okula son sınav sonuçlarına göre 300’e yakın yeni öğrencinin kayıt olduğu öğrenildi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ- İzmir’in önemli okullarından birisi olan Karşıyaka Mavişehir’de bulunan Atakent Anadolu Lisesi için flaş bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı okula ilişkin yapılan değerlendirme sonrasında eğitim kurumunun “depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle yıkılmasına karar verdi. İzmir depreminin ardından iki yıla yakın bir süre geçmesine rağmen kent merkezinde bulunan okul için alınan karar dikkat çekti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını başlattığı işlemler sonrasında okulun bir ay içinde boşaltılmasına karar verildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
2022 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonucu’na göre Atakent Anadolu Lisesi’ne 300’e yakın öğrencinin yeni öğretim yılı için kayıt yaptırdığı öğrenildi.  Tüm hazırlıklarını yeni yıl için yapan öğrencilerin ailelerinin de eğitim faaliyeti kapsamında yakın bölgelere yerleştiği, ev kiraladığı ya da konaklamaya ilişkin işlemleri yaptığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre okulun henüz mezun vermediği belirtilirken  ilk mezunlarını 2022-2023 eğitim öğretim yılında vereceği ifade ediliyor.  Ortalama puanı 90’ın üzerinde olan okul ile ilgili eğitim çalışmalarını etkileyecek yeni karar sürpriz oldu. TÜBİTAK, E-TWİNNİNG, AB Projeleri gibi çalışmaların yapıldığı okulda 560 kişilik 9. Sınıf, 450 kişilik 10. Sınıf, 207 kişilik de 11. Sınıf kapasitesi bulunuyor.