GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
1 Haziran 2023 Perşembe 12:02

Bakanlıktan İzmir'de 4 satış birden!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü İzmir’in Foça ilçesinde 3 ve  Buca İlçesinde 1 adet taşınmazını satış vitrinine çıkarma kararı aldı. Bakanlık satışların belirlenen tutarlar üzerinden gerçekleşmesi halinde kasasına 26 milyon TL koyacak.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Son dönemlerde yaptığı satışlar ile gündeme gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, Foça ilçesinde 3 ve Buca ilçesinde bulunan bir olmak üzere toplam 4 taşınmazı satışa çıkarma kararı aldı. 

Satışların beklenen tutarlar üzerinden gerçekleşmesi halinde ise Bakanlık kasasına 26 Milyon TL koymayı planlıyor. 

SOSYAL KÜLTÜREL TESİS ALANI SATIŞTA
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün, Buca İlçesi Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan bin 664,74 metrekare büyüklüğünde olan ve  ‘sosyal kültürel tesis’ alanlı imar durumu bulunan arsa için Bakanlık 8 Milyon 567 bin TL muhammen bedel belirlemiş durumda. 

FOÇA’DA 3 TAŞINMAZ VİTRİNDE
Foça İlçesi sınırları içerisinde yer alan Yenifoça’da iki ve Bağarası Mahallesi’nde 1 adet olmak üzere 3 taşınmazı da listeye koyan İl Müdürlüğü buradaki taşınmazların satışından da 14 milyon 892 bin TL’yi kasasına koymayı planlıyor. Ayrıca satış ilanında yer alan bilgiye göre  Yenifoça Mahallesi’nde yer alan taşınmazların içerisinde 2 adet konteyner da bulunuyor.

Toplam 4 adet taşınmazın ihalesini gerçekleştirmeyi planlayan İl Müdürlüğü’nde ise  ihale tarihi 14 Haziran olarak belirlendi. Açık ve kapalı olmak üzere farklı yöntemlerin uygulanacağı ihaleler ise 10’da başlayacak. 4 ihale belirli aralıklar ile gerçekleştirilecek