GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
2 Mart 2023 Perşembe 09:45

Bakanlık’tan fren… Zeytinleri kurtaran karar!

Selçuk’ta zeytin tarlarının yanı başına yapılmak açılmak istenen mermer ocağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan veto yedi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İş insanı İsa Bacacı’nın Selçuk’ta açmak istediği mermer ocağı ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararını verdi.  Çevresel etki değerlendirme süreci başlatılan proje kapsamında 24,81 hektarlık ocak alanından ilk etapta 25 bin 600 metreküp mermer çıkarılması planlanıyordu.
100 bin ölçekli çevre düzeni planında tarım ve orman arazisinde yer alan maden sahasının yanı başında zeytin arazileri ve ormanlık alanlar da bulunuyordu. 

Proje tanıtım inceleyen Bakanlık uzmanları mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle ÇED sürecini sonlandırdığını duyurdu. 



Bakanlık’tan yapılan duyuruda “İzmir İli, Selçuk  ilçesi,  Belevi  mah.  202201744  ruhsat  ve3358235  erişim  numaralı  sahada  İsa BACACI tarafından yapılması planlanan "Yarma ve Karotlu Sondaj Yöntemiyle Mermer Arama Projesi" ne esas hazırlanarak Valiliğimize (Müdürlüğümüze) sunulan Proje Tanıtım Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci ÇED Yönetmeliği’nin Madde 5. 2(a)- "Bu Yönetmelik hükümlerine göre karar tesis edilmeden önce, projenin gerçekleştirilmesini mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, aşamasına bakılmaksızın süreç sonlandırılır." hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.