GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
4 Mayıs 2018 Cuma 10:27

Bakanlık'tan İzmir'de onay: AK Partili iş adamının OTEL/AVM projesi yola çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planları yapılan Karabağlar Uzundere’de yapılacak 450 oda kapasiteli otel ve AVM projesine onay çıktı. Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nın karşısında yapılacak projeyi AK Partili İşadamı Selim Gökdemir hayata geçirecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm proje inşaatlarının devam ettiği Karabağlar Uzundere’de yeni bir proje daha yola çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm planları onaylanan bölgede AK Partili İşadamı Sahip Selim Gökdemir otel ve AVM yapacak. Gaziemir’de bulunan Yeni Fuar Alanı’nın karşısında otobanın kenarındaki boş arazilerin bir bölümünde yükselecek yeni projede 450 oda kapasiteli bir otel ve 195 dükkan kapasiteli bir AVM yer alıyor.

Megapol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gökdemir’in büyük hissedarı olduğu Vaha Perakende A.Ş. tarafından yürütülecek proje için “ÇED Gerekli Değildir” kararı da verildi. Proje, toplam 42 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve 89 bin 715 bin metrekare inşaat alanına ulaşacak.

Projede, 3 kat zemin altı bodrum katı, zemin kat ve zemin üzerinde 29 kat olacak. Yine, 450 oda kapasiteli otel, 195 adet dükkan olacak şekilde toplam 653 bağımsız bölüm yer alacak.. Dükkanlar, zemin altı, zemin ve ilk 3 katta yer alacak olup, toplamda 29 katlı tek kule inşa edilecek. Kulenin 15. katı teknik birim olarak kullanılacak, 25 katı ise otel için ayrılacak. Projenin zemin altındaki 3 katı,  otopark ve sığınaklardan oluşacak. Giriş katında lobi ve karşılama alanı bulunacak. 1. ve 2. katlarda ise 1 adet kültür merkezi, 1 adet sinema salonu, 1 film stüdyosu, 1 fitness salonu, 1 spa salonu, 1 TEDAŞ Yüksek Gerilim Odası, 2 adet trafo odası yer alacak.

KİMLER ORTAK?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm alanına çok yakın olan bölgede bulunan arazi üzerinde gerçekleştirilecek Otel/AVM projesinin ortakları arasında Selim Gökdemir ile birlikte Surtaş Otomotiv’in sahibi Mustafa Taşova da bulunuyor. Diğer hissedarlar arasında, Emir Bozoğlu, Süleyman Cem Gökdemir yer alıyor. Aynı grup içerisinde faaliyet gösteren Megapol Emlak Yatırım A.Ş adına AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Hakan Yıldız’ın da imza yetkisi bulunuyor.