GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Nisan 2017 Salı 13:51

Bakanlık'tan İzmir’de dev satış: Denize sıfır altın araziler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazineye ait olan, Selçuk ve Kuşadası’nın da aralarında bulunduğu 7 merkezdeki çok kıymetli araziler için ihaleye çıkıyor. Otel veya tatil köyü yapılması planlanan arazilerde otel ve tatil köyü gibi tesislerin kurulması hedefleniyor.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir, Aydın, Afyon, Eskişehir, Muğla, Antalya ve Kayseri’de hazineye ait olan çok kıymetli taşınmazların turizme kazandırılması amacıyla satışa çıkardığını açıkladı.

Yerli ve yabancı turizmcilerin katılabileceği, milyonlarca liraya mal olacak ihaleler için Bakanlık, İzmir’in Selçuk ilçesinde Pamucak mevkiinde bulunan denize sıfır 3 ayrı parsel ile Kuşadası’nda dünyanın en büyük su parklarından olan Kuşadası Aquapark’ın yakınında bulunan kıymetli araziyi satışa çıkardı.

TOPLAM 4650 YATAK
Pamucak Sahili’nde bulunan deniz sıfır 3 ayrı parselde toplam 3350 yataklı otel veya tatil köyü kurulması hedefleniyor.  Toplamda 212 bin metrekareye tekabül eden 3 ayrı arazi için en çok 3 en az 2 katlı tesisler inşa edilecek. İhaleye girecek olan firmaların Pamucak Yatırımcıları İnş. Tur. Ortak Girişim San. ve Tic. Anonim Şirketi (PATUYAB)’a ortak olması zorunlu kılındı.

Kuşadası’nda bulunan 188 bin metrekare alan için ise toplam 1200 yataklı otel veya tatil köyü kurulması için verilen teklifler değerlendirilecek. Tesislerin en yüksek 5 en düşük 2 katlı olması planlanıyor.

Birbirine yakın olan 4 parselin çevresinde ise Labranda Ephesus Princess, Pine Bay Otel Resort, Kuşadası Aquapark gibi önemli tesisler bulunuyor.

49 YILLIĞINA İRTİFAK HAKKI
Turizm tesis alanı olarak belirlenen araziler için 17 Mayıs tarihine kadar tekliflerin yapılacak ve kurulacak olan tesislere 20 ila 49 yıllığına kullanılması için irtifak hakkı verilebilecek. Tesisler için gerekli izinlerin ve bürokratik süreç için satış komisyonu tarafından ön izin verilecek. Bürokratik sürecinin tamamlanmasının ardından 3 yıl içinde işletmelerin inşası tamamlanacak. Günü birlik tesisler için ise bu süre 2 yıl olarak belirlendi.

Diğer yandan satışa taşınmazların geçtiğimiz günlerde Varlık Fonu’na devredilen arazilerin yakınlarında bulunması dikkat çekiyor. Bakanlığın satışı “Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2017/1” ismi ile adlandırması ise satışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini gösteriyor.