GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
8 Nisan 2023 Cumartesi 08:32

Bakanlık'tan Cengiz Holding onayı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cengiz Holging'e ait Eti Bakır tarafından işletilen Halıköy Atık Depolama Tesisi’nin kapasite artışına onay verdi. ÇED kararı ile birlikte atık depolama tesisinin kapasitesinde 98 bin 500 metreküplük artış gerçekleşecek.

EGEDESONSÖZ - Cengiz Holding'in iştirakleri arasında yer alan Eti Bakır A.Ş tarafından işletilen Halıköy Antimuan Ocağından Yeraltı Maden işletme yöntemi ile çıkarılan ve  zenginleştirme işleminden dolayı açığa çıkan proses atığı depolamak için kullanılan atık depolama bertaraf tesisinin kapasite artırımı için şirket geçtiğimiz yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık ‘nihai karar’ verdiğini açıkladı. Kararın duyurusu ile birlikte 10 gün içinde Bakanlığa itirazlar sunulabilecek.

2016 yılında onaylanan Uygulama Projesine esas inşa edilen Atık Depolama Tesisi kret kotu 310 metre ve atık miktarı 196 bin 453 metreküp olarak belirlenmişti. Planlanan proje ile Atık Depolama Tesisi kret kotu 6 metreye, kret kotu 316 metreye, maksimum atık kotu 315 metreye yükseltilerek, 98 bin 500 metreküplük ek depolama hacmi eklenmesi öngörüldüğü belirtildi. Yapılacak düzenleme ile  beraber nihai Atık Depolama Tesisinde maksimum depolanacak atık miktarı 294.953 metreküpe yükselecek.

18 milyon TL’ye mal olması beklenen proje ise İzmir İl Merkezi’ne 100 kilometre, Halıköy Mahallesi’ne ise 245 metre mesafede yer alıyor