GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Aralık 2022 Cuma 10:17

Bakanlık onay verdi… OSB’ye 5 yıldızlı otel!

Paşalı Grubu Şirketlerinden Replease Turizm Otomotiv Şirketi’nin Çiğli organize sanayi bölgesinde kurmak istediği 5 yıldızlı otele Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay geldi.

EGEDESONSÖZ - Yönetim kurulu başkanlığını Adem Paşalı'nın yaptığı Paşalı Gruba ait Replease Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. İzmir’in Çiğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Büyükçiğli Mahallesi’nde otel yapımı için yaptığı başvuruyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği kararını verdi.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) sınırları içerisinde yer alan 16 bin 864 metrekarelik alanda bin 545 metrekare taban alanlı ve 13 bin 103 metrekare inşaat alanı olacak şekilde yapılması planlanan 5 yıldızlı otel için bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Proje konusu faaliyet projelendirme aşamasında "Otomotiv Alım, Satım, Kiralama ve Bakım, Onarım Yetkili Servisi ile 80 Odalı Otel Projesi" olarak planlanmış olup, süreç içerisinde alınan 13 Mart 2018 tarih ve E.7512 sayılı ÇED Muafiyet yazısı verilmesi sonrası, mimari revizyon yapılarak otel oda kapasitesi 158 oda olacak şekilde yeni proje revize edildiği belirtildi.

97 MİLYONA MAL OLACAK
Toplam 96 milyon 634 bin TL’ye mal olması beklenen projede 158 oda kapasitesi olacak. Proje içerisinde otel, restaurant, spor salonu,  konferans salonu,  havuz ve toplantı odaları yer alacak. Projede, 1’inci Bodrum katta bin 545 metrekarelik otele ait otopark kullanımı, 550 metrekarelik seyir terası, zemin katta 914 metrekarelik loby, bekleme salonu, restoran bölümleri, 1’inci katta 828 metrekarelik alanda kafeterya, toplantı odası, hamam, sauna vb. sosyal alanlar, 2’nci katta 888 metrekarelik alan ve her biri 888 metrekarelik olan 9 adet normal katlarda çeşitli özelliklerde otel odası bulunacak. Ayrıca en üst kat 386 metrekarelik teras katı olarak projelendirildi. Proje alanında otel kullanımı için bin 545 metrekarelik taban alanı ve 7 metre derinliğinde kazı işlemi uygulanacak.

Yine bu proje kapsamında bir Paşalı Grubu şirketi olan Avek Otomotiv’in Audi, Volkswagen, Skoda, Cupra ve DOD yetkili satış showroomları ve satış sonrası hizmetleri yer alacak.



PROJE 400 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK
Projeye konu olan binanın inşaat aşamasında; 70 kişilik personel günde 8 saat, yılda 300 gün tek vardiya çalışacağı belirtildi. Tamamlandığında 400 kişiye iş imkânı sağlayacak bu dev projenin Otomotiv satış ve servis hizmetleri olan ilk etabının 2022 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Projenin otel kısmının ise 2024 yılı içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.