GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Şubat 2023 Pazartesi 16:28

Bakanlık onay verdi.. Balıkçı barınağı yenileniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menderes Belediye Gümüldür’deki balıkçı barınağının yenilenmesi ve yakın çevresi ile birlikte kamu kullanım olanaklarının arttırılması amacıyla yaptığı başvuruyu onayladı

EGEDESONSÖZ – Menderes Belediyesi’nin başvurusu üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gümüldür Balıkçı Barınağı ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurmuştu.

Yapılan başvuruya göre mevcut durumdaki 2 adet dalgakıranın sağlamlaştırılması ve ana dalga kıranın uzatılması, çekek yeri, kayık bakım alanı, rekreasyon alanı ve otopark alanlarının da zemin iyileştirmeleri yapılması planlanıyordu.

Talebi inceleyen Bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını verdiği duyurdu.  189 bin TL’ye mal olacak balıkçı barınağının kapasitesi 65 kayık/tekne kapasitesine yükselecek.



1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda turizm kullanım kalan proje alanı 1/25.000 Ölçekli İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Tevsii Gümüldür Kesimi Çevre Düzeni Planı’nda ise yine turizm kullanım alanlarından “günübirlik turizm alanı” kapsamında kalıyor.