GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2018 Pazartesi 19:47

Bakanlık karar verdi, Büyükşehir uygulayacak: Su yüzde 40 indirim!

İzmir’de bakanlığın aldığı karar doğrultusunda okullarda ve resmi dairelerdeki su tariflerinde yüzde 40 indirim uygulanacak. Karar büyükşehir meclisinde görüşüldü.  

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın 82 yaşındaki annesi Şükriye Ayyıldız’ın vefatı dolayısıyla Giresun’a gitti.  

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcülüğü görevinden istifa eden ve gerçekleştirilen kongrede partisinin İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’den boşalan meclis üyeliği koltuğuna Canan Aydemir Özkara geldi.  Toplantıda CHP grup sözcülüğünü Bülent Çetinkaya yürüttü. Aydoğan göreve getirilecek ismin ilerleyen günlerde netleşeceğini ifade etti.

Sırrı Aydoğan partisini il kongresine değindiği konuşmasında, “13 yıldır meclis üyesiyim. Yanımda oturan Murat Bakan milletvekili oldu, sonra Olgun Atila oturdu belediye başkanı oldu. En son Deniz Yücel oturdu o da il başkanı oldu. Bu benim solumdakiler. Sağımda Bilal Doğan var. İnşallah o da milletvekili olur. Bunu gönülden istiyorum” dedi.  

Oturumda denetim komisyonu üyeleri seçildi. Komisyona Şükrü Parmaklı, Bengü Sayköse, Filiz Ceritoğlu Şengel, Turan Manduz, Bilal Doğan seçildi.

Ayrıca İZSU’nun bakanlıktan gelen talimat doğrultusunda okullarda ve resmi dairelerde su tarifesinde yüzede 40 indirim uygulayacak