GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Eylül 2024 Çarşamba 09:08

Bakanlık harekete geçti: Kaçak villalar yıkılacak

İstanbul Vaniköy'de Boğaz manzaralı kaçak villa yıkılacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ruhsatsız, kaçak yapılar bugün bakanlık ekipleri tarafından yıkılacak.

İstanbul Vaniköy'de imara aykırı olarak düzenlemeler yapılan, kaçak bölümler eklenen Boğaz manzaralı villa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yıkılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Vaniköy'deki ruhsatsız yapı hakkında X'ten açıklama yaptı.

Açıklamada, "Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde, birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskânlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir" denildi.

EL DEĞİŞTİRMİŞTİ
Habertürk haber merkezinden Uzay Kesmen'in aktardığı bilgilere göre; Vaniköy'de ormanlık arazi içerisinde yer alan ve kaçak yapılarla gündeme gelen villanın ilk sahibi Mustafa Avni Cüre'ydi. Cüre'nin vefatının ardından çocuklarının villayı kiraya verdiği belirtildi. 10 dönümlük arazi içerisinde yer alan söz konusu villada Adnan Oktar da yıllarca kiracı olarak oturdu. Vaniköy sırtlarında yer alan ve boğazı gören lüks villa, Adnan Oktar tutuklandıktan sonra Boris Borişenko adına Rus milyarder Roman Abramoviç tarafından satın alındı. Villanın, 26 milyon dolara alındığı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Boğazı'na bakan Vaniköy'de ormanlık arazi içerisinde yer alan villa inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme başlattı. İBB'den yapılan açıklamada da, "Yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16 Ağustos'ta 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi. Adalet Bakanı Tunç da sosyal medya hesabından, "İstanbul'un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca 'İmar Kirliliğine Neden Olma' suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul'umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı (Habertürk)