GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ekim 2024 Perşembe 12:36

Bakanlık açıkladı: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi!

Terörle mücadele konusuna ilişkin son bir haftada 58, yılbaşından bu yana ise Irak ve Suriye'de toplam 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından haftalık bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapıldı.

“Kaynağında, sürekli ve kapsamlı” olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarıyla son bir haftada 58, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar Irak'ta 1087, Suriye'de 1020 olmak üzere toplam 2 bin 107 terörist etkisiz hâle getirildi.

79 binden fazla şüpheli hududu geçemeden engellendi
Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 şüpheli yakalandı, 930 şüpheli ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şüphelilerden 12’sinin terör örgütü mensubu olduğu öğrenildi.

Böylelikle, 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339’a yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 oldu.

Eğitim-tatbikat faaliyetleri / uluslararası görevler
Türk Silahlı Kuvvetleri, yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetleri de aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, Portekiz’de Repmus, İtalya’da Dynamic Mastermind, Gürcistan’da Sonsuzluk ve İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında Nusret-2024 tatbikatları başarıyla yapıldı.

Kocaeli’de Yıldırım Seferberlik, Romanya’da Sarmis, Birleşik Arap Emirliklerinde Falcon Strike,
Hava Savunma Birliklerimiz tarafından Hava Savunma Komuta Kontrol, Konya’da Millî Anadolu Ankası tatbikatları gerçekleştiriliyor.

Yunanistan’da NATO Elektronik Harp Denemeleri (NEMO), Fransa’da Cutaway, Pakistan’da Indus Shield, Aliağa’da Müşterek Hava Savunma tatbikatlarının yapılması planlanıyor.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateş gücünü göstermek ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmek maksadıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da Ateş Serbest-2024 Faaliyeti gerçekleştirilecek.

Somali Federal Cumhuriyeti deniz yetki alanlarında araştırma faaliyeti gerçekleştirecek Oruç Reis gemisine; Deniz Kuvvetlerimize ait TCG Gediz, TCG Gökova ve TCG Ütğm. Arif Ekmekçi gemilerinden teşkil edilen Somali Deniz Görev Grubu tarafından refakat ve koruma sağlanacaktır.
Görev Grubu 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda Sayın Cumhurbaşkanımızı selamlayarak Somali’ye seyrine başlayacaktır.

15 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında İspanya’da icra edilen “Taktik Liderlik Programı Eğitimi”ne 3 adet F-16 uçağı ile katılım sağlanıyor.

Savunma sanayii/ envantere giren yeni silah sistemleri 
2 - 6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz’e Millî Savunma Bakanlığı standı, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları dâhil çeşitli hava araçları ve askerî bandonun yanı sıra bakanlığa bağlı Makine Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi ve ASFAT ile katılım sağlanıyor.

Ayrıca, Millî Savunma Bakanlığına Sözleşmeli Bilişim Personeli Temini kapsamındaki başvuruların bugün sona ereceği duyuruldu.(TRT HABER)