GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Temmuz 2016 Pazar 12:38

Bakanlık Serdal Adalı’ya Alaçatı’daki 'altın arazi'yi tahsis etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Jokey Kulübü eski Başkanı Serdal Adalı’nın sahibi olduğu Serka İnşaat’a Çeşme Alaçatı’da 72 bin metrekare arazi tahsis ederken Adalı ailesi de 5 yıldızlı otel için düğmeye bastı. Mülkiyeti hazineye ait denize sıfır arazide 5 yıldızlı otel inşa edilecek.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye Jokey Kulübü Eski Başkanı Serdal Adalı’nın sahibi olduğu Serka İnşaat’a İzmir’in en gözde turizm merkezi Çeşme Alaçatı’da denize sıfır 72 bin metrekare arazi tahsis edildi. Mülkiyeti hazineye ait dev arazi “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımına Tahsisi” hakkında yönetmelik kapsamında Adalı ailesine verilirken tahsisin yapıldığı Serka İnşaat’ da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı. İmar planlarında turizm tesis alanı olarak görünen bakir arazilerde yeni otel projesi için düğmeye basıldı. Adalı ailesi, bölgede 250 odalı 500 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel inşa edecek.

Başbakanlık genelgesi gereğince mülkiyeti hazineye ait Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli araziler yatırımcılara uygun koşullarda belli süre ile veriliyor. Proje için istenilen arazinin tahsis süreci işlemlerin bitirilmesi amacıyla ‘4 ay’ olarak belirlendi. Geçici tahsis daha sonra kalıcı hale getirilerek yıl ve süresi Başbakan onayı ile uzatılacak. Adalı ailesinin kayıtlara göre yapmayı planladığı 5 yıldızlı otel projesi tamamlandığında 54 milyon TL’ye mal olmuş olacak.

KİMDİR?
Aslen Adanalı merkezli olan ve İstanbul’dan yönetilen Adalı Holding’in inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında yatırımları bulunuyor. Hünkan Adalı, Hasan Adalı, Batur Adalı ve Celal Alaz Adalı’nın yönetiminde bulunduğu Adalı Holding Çeşme Alaçatı’da çalışmalara kısa sürede başlayacak.

Serdal Adalı, 12 Temmuz 2011'de şike soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Adalı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.  Yaklaşık 5 ay Metris Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra tahliye edilerek iş ve spor camiasına geri döndü. Adalı, son olarak Beşiktaş Spor Kulübü başkanlığına aday olmuş fakat seçimi Fikret Orman karşısında kaybetmişti.