GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Haziran 2022 Perşembe 14:54

Bakanlık İzmir'deki 162 arsayı vitrine çıkardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir’in çeşitli ilçelerindeki 162 kamu arazisini satışa çıkarma kararı aldı. Satışlardan en az 425 milyon lira gelir elde edilmesi beklenirken Urla’nın aynı mahallesindeki 86 villa arazisinin satışa çıkarılması da dikkat çekti. Yine satışa çıkarılan araziler arasında Çeşme Aya Yorgi Koyu’na komşu birinci derece doğal SİT alanındaki parseller de bulunuyor.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satış kararlarına yenilerini ekledi. Bakanlık, 32 ilde 385 taşınmaz için daha satış kararı aldı.

Satışa çıkarılan kamu arazilerinin 162 tanesinin İzmir’de olması dikkat çekti. Bakanlığın aldığı karara göre kentin ilçelerinden; Bornova’da 1, Buca’da 1, Çeşme’de 10, Dikili’de 13, Foça’da 1, Gaziemir’de 1, Güzelbahçe’de 1, Karşıyaka’da 1, Kemalpaşa’da 2 , Menderes’te 24, Torbalı’da 21 ve Urla’da ise 86 arazi satış için vitrine çıkarıldı.

Satışa çıkarılan alanlar arasında konut alanı, ticaret alanı, turizm alanı, günübirlik turizm tesis alanı, sosyal tesis alanı, sanayi alanı, tarıma dayalı ticaret alanları bulunuyor. Arazilerin satışından ise 425 milyondan fazla gelir elde edilmesi bekleniyor.

Satışa çıkarılan taşınmazlar arasındaki en değerlisi Kemalpaşa’nın Bağyurdu Mahallesi’ndeki tarıma dayalı ticaret alanı olarak dikkat çekiyor. 51 bin 727 metrekare büyüklüğündeki bu parselin de tahmini satış bedeli 41 milyon 382 bin 410 Türk Lirası olarak belirlendi.

AYNI MAHALLEDE 86 PARSEL
Urla’da satışa çıkarılan parsellerin tamamı ise aynı mahallenin sınırları içerisinde yer alıyor. İlçenin Kadıovacık Mahallesi’nde yer alan 31 milyon 691 bin 96 metrekare büyüklüğündeki 86 parsel bakanlığın kararı sonrası satışa çıkarıldı. Konut alanındaki bu parsellerin 0,50 yapılaşma hakkı bulunuyor.

DOĞAL SİT ALANINDA, DENİZE SIFIR SATIŞ
Çeşme’nin Sakarya Mahallesi’ndeki 1’inci derece doğal SİT alanındaki 5 parsel de bakanlığın kararı ile satışa çıkarıldı. Aya Yorgi Koyu’na da komşu günü birlik turizm tesis alanı statüsündeki parsellerin 0,05 yapılaşma hakkı bulunuyor.

Açık artırma yöntemi ile satılacak taşınmazların ihalesi 14 Haziran’da Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşecek.