GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
12 Aralık 2022 Pazartesi 11:40

Bakanlık ÇED sürecini başlattı... Ormanlık alana demir perde!

Turizm alanındaki yatırımları ile bilinen Göçen ailesine ait Göçtur Turizm’in İzmir’in Dikili ilçesinde tarım arazisinde yapmak istediği güneş enerji santrali projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ilk onayı aldı.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir güneş enerji santrali ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Kuşadası’nda yer alan otelleri ve işletmeleri ile tanınan Göçen ailesine Göçtur Turizm ve Yatırım Şirketi Dikili’nin doğal şelalesi ile bilinen Nebiler Köyü’nde güneş enerji santrali yatırımı yapmayı planlıyor.



PALAMUT AĞAÇLARI İLE KAPLI
59 bin metrekare büyüklüğündeki 170, 178, 186 ve 191 nolu parseller üzerine dikilmek istenen santralin ise 3,150 MWm / 2,100 MWe kurulu gücünde olması hedefleniyor. 6 bin 848 panellik santral 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ormanlık alanda yer alıyor. Parseller üzerinde palamut ağaçları bulunuyor. Şirket bu proje için yaklaşık 45 milyon TL bütçe ayırdı.