GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2024 Pazartesi 18:11

Bakanlık 30 milyon kira bedeli biçmişti... O ihale iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çiğli'de bulunan Karşıyaka Spor Kulübü'nün kullanımındaki Selçuk Yaşar Spor Tesisleri için çıktığı "irtifa hakkı" ihalesi iptal edildi. Bakanlık, pazarlık usulü yöntemiyle yapmayı planladığı ihaleden yıllık yaklaşık 30 milyon TL gelir elde etmeyi planlamıştı.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Spor Kulübü ile özdeşleşen Çiğli'deki Selçuk Yaşar Spor Tesisleri'yle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın pazarlık usulü geçtiğimiz günlerde duyurduğu "irtifa hakkı" ihalesi iptal edildi. Yıllar önce 29 yıllığına ham toprak olarak kulübe tahsis edilen 40 dönümlük arazide aradan geçen zaman diliminde "yap-işlet-devret" yöntemiyle binalar yapıldı. O dönem, 29 yıllığına yapılan tahsisin süresi geçtiğimiz yıl dolarken kulüp resmi yazıyla sürenin uzatılmasını istemişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, sürece dahil olarak tesis için bakanlıkla görüştü.

Bakanlık, İzmir genelinde olduğu gibi birçok araziyi de içine aldığı listeye söz konusu tesis alanına da koyarak ihaleye çıktı. Kulübün itirazları ve bakanlığa yapılan başvurunun ardından süreç dondurulmuş oldu.

 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı revizyonunda Açık Spor Tesis alanı, Park, Yaya Yolu, Taşıt Yolu ve Dere Yatağı olarak planlanan alanın yeni ihalesi "pazarlık usulü" yapılacaktı. Bakanlığın yıllık 30 milyon TL gelir beklediği yeni süreç askıya alınmış oldu. 

Öte yandan Selçuk Yaşar Spor Tesisleri'ni kullanan Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni dönem için süre uzatımı isteyeceği ve tahsisin bakanlık vasıtasıyla doğrudan kendilerine yapılması talebinde bulunacağı öğrenildi. 

BAŞKAN ERGÜLLÜ'DEN HAMZA DAĞ'A TEŞEKKÜR
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, tesisle ilgili sorunların çözülmesinde kendilerine yardımcı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a teşekkür etti. 

Karşıyaka Spor Kulübü'nün sitesinden yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kulübümüz tarafından daha önce başvuruları gerçekleştirilen, takip edilen ve bununla birlikte ihale ilanı yapılan, Selçuk Yaşar Tesislerimizin de üzerinde bulunduğu arazinin söz konusu ihalesi, yaptığımız girişimler sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı İzmir İl Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir.

“Selçuk Yaşar Tesisleri Bizim Evimiz”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan İlker Ergüllü, “30 yılı aşkın süredir Kulübümüzün birçok branşının aktif olarak gerçekleştirilmesini sağlayan ve on binlerce gencimize spor yapma imkanı tanıyan Selçuk Yaşar Tesislerimiz hakkında doğru kararın verilmesi hepimizi çok mutlu etti. Burası; neredeyse her Karşıyakalının güzel anılarının bulunduğu, yaşayan, büyüyen ve bir parçamız hâline gelen evimiz oldu ve olmaya devam edecek. Tesislerimiz ile ilgili sorunun hemen çözülmesi adına sürecin en başından beri yanımızda olan ve koordinasyonu sağlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamza Dağ’a ve başvurularımıza ivedilikle yanıt vererek aksiyon alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” dedi.