GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ağustos 2016 Çarşamba 10:21

Bakan aşıladı, fidanlar umut oldu

Orman köylüsünü kalkındırmak için gelir getirici türlerin ağaçlandırılması projesi kapsamında İzmir Ödemiş’te bulunan Bülbüller Köyü’nde bizzat Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun aşıladığı delice zeytin fidanları meyve vermeye bir adım daha yaklaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğünce orman köylüsünün kalkınmasını sağlamak amacıyla başlattığı gelir getirici tür ağaçlandırması projesi kapsamında Türkikye’nin dört bir yanında delice zeytin, ceviz, badem, fıstıkçamı gibi tür ağaçlandırmalar gerçekleştirildi. Bunlardan biri de İzmir Ödemiş’e bağlı Bülbüller Köyü’nde olmuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2015 Nisan ayında köye gerçekleştirdiği ziyarette orman alanındaki deliceleri kurayla sertifikalandırarak 40 haneli köyün hizmetine sunmuş, aynı ziyarette köylüler ile birlikte aşılama yapmıştı. 

“BU AĞAÇ UĞURUM"

Fidanların bir yıl sonra aşılarının başarıyla tuttuğunu duyuran köylülerden 74 yaşındaki İsmail Taşlı, kendisine verilen 45 ağaç içinde bu ağacın daha bir manevi değeri olduğunu ona evladı gibi baktığını kendisinin uğuru olduğunu, unutamayacakları bir anı olarak kalacağını söyledi. Yine Bülbüller köyünden Tahsin Bağbozan da, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu kadar kısa bir zamanda ağaçların gelişmesi ve önümüzdeki yıl ürün verecek olması bize geleceğe dair umut veriyor" dedi.

BADEM ÇALIŞMALARI DA BAŞLADI

Bayındır Orman İşletme Müdürü Hasan Sarıtaş ise, proje kapsamında 15 hektarlık orman alanında bulunan deliceleri aşılayarak 2015 yılında Bakan Veysel Eroğlu’nun katılımıyla köylülerin kullanımına sunduklarını hatırlatarak 45’er tane fidanı kurayla teslim ettiklerini söyledi. Köylünün bakımarı özenle yaptığını kaydeden Sarıtaş, seneye ürün alınabileceğini, 10 hektarlık badem ağaçlandırması için de çalışmalara başlandığını dile getirdi. (dha)