GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Temmuz 2017 Cumartesi 09:23

Bakan Zeybekçi: Bizi izlemeye devam edin!

Temmuzda tarihin en yüksek ihracat artışının görülebileceğini dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, otomotiv sektöründe üretimi olan mevcut markalardan birinden yeni bir yatırım olacağının da müjdesini verdi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, otomotivde de yeni yatırım müjdesi verdi. Zeybekci, “Bizi takip edin, ihracatta, yatırımda çok güzel gelişmeler var. Var olan bazı markaların önemli üretim merkezi haline gelmesiyle ilgili” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile beraber dün akşam düzenlenen ve ihracatın değerlendirildiği toplantıda Zeybekci, bu yıl ihracatta yaşanan artış oranlarının 2023 hedefleri konusunda da cesaretlendirdiğine dikkat çekerek, temmuzda tarihin en büyük ihracat artışının beklendiğini ve yılı 155 milyar doların üzerinde kapatılmasını beklediğini söyledi. 
Yabancı yatırımcıların da yatırımlarına devam etmesi durumunda ihracattaki artış hızının büyüyeceğini söyleyen Zeybekci, ihracatta en önemli payı olan otomotiv sektörüne işaret ederek, “Otomotivde de bizi izlemeye devam edin. Orada, otomotiv ihracatı, otomotiv yatırımları ile ilgili çok güzel şeyler çıkacak” dedi. Otomotivde beklenen bu yatırımların Türkiye’de olmayan yeni yatırım olup olmadığı sorusuna ise Zeybekci, yatırımların mevcut markalarla ilgili olduğunu belirterek, “(Türkiye) Bazı markalarda en önemli üretim merkezlerinden biri haline gelecek gibi” karşılığını verdi.

KATAR’A DESTEĞE DEVAM
Zeybekci, Katar’ın sorun yaşadığı ülkelerde Türk müteahhitlerinin sorun yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir soruyu, “O ülkelerden bize karşı ima edilmiş olan müteahhitlik hizmetlerine karşı ima edilmiş bir şey, bir sorun yok... Suudi ilgililerle görüşmeler yürütüyoruz; hiç bir sıkıntı yok” şeklinde yanıtladı.
Zeybekci, Katar’a dün itibariyle 200 kargo uçağı, 20’nin üzerinde gemi ile 15 bin tonun üzerinde gıda ile ilgili sevkiyat yapıldığını da dile getirdi.

3. HAVALİMANINA YENİ SERBEST BÖLGE
Bakan Zeybekci, e-ticaret ve lojistikte Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı olduğunu ve bu konuda tüm destekleri vereceklerini belirterek, “Avrupa’da e-ticarette 24 saatte teslimat sözüyle hareket ediliyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Bunun için lojistik merkezler önemli. 3. havalimanının yanına e-ticaret ve lojistik için serbest bölge kuracağız” diye konuştu. Zeybekci, başta otomotiv yan sanayi olmak üzere pek çok sektörün yaşadığı lojistik sorunu çözmek için adımlar atılmaya devam edileceğini vurguladı. (Hürriyet)