GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2017 Cumartesi 23:32

Bakan Yılmaz'dan 'ikili eğitim' için kritik açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olacağını ve ikili eğitimi kaldıracaklarını açıkladı.

Yılmaz, partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kütahya İl Danışma Meclisi'nde referandum ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anayasa değişikliği referandumunun önemine değinen ve referandumun bir parti değil, ülke meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "16 Nisan'dan sonra Türkiye daha demokratik, istikrarlı ve geniş kesimi kucaklayan yapıya kavuşacak, Türkiye bir üst lige çıkacak, 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan çevrelerin referandum sürecinde milletin kafasını bulandırmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Daha iyi ve güzel günlere, daha iyi yönetim sistemine sahip olmamız lazım, o fırsat önümüze geldi. Cumhurbaşkanı, yasamanın da yürütmenin de yargının da başıdır, yargıya ilişkin görevleri mevcut Anayasa'da var, yeni düzenleme ile değişen bir şey yok. Bu değişikliğin ne anlama geldiğini vatandaşımıza çok iyi anlatmamız gerek, vatandaşın gözü terazi, biz tek tek vatandaşa bunu anlatmalıyız. Bu yapılan düzenleme daha demokratiktir. Bakınız, 2002'de AK Parti yüzde 34 oy alarak ülkenin yönetimini teslim aldı. Artık bu değişikliklerle yüzde 50 artı 1 olmak zorunda. Soruyorum size hangisi daha demokratik, yüzde 34'le ülkenin başına gelmek mi, yüzde 50 ve üstüyle mi?"

Sistemin ülkeye daha fazla istikrar getireceğine dikkati çeken Yılmaz, "Bu sistem kabul edilirse milli irade daha çok sandığa yansıyacak, uzlaşmayı getirecek bu sistem. Bu sistem yüzde 50'nin üzerinde oy almayı getirecek, uzlaşmayı, toplumun daha geniş kesimini kucaklamayı getirecek." ifadelerini kullandı. 

EN ÇOK CHP KARŞI ÇIKIYOR

Milletin iradesini hiçe sayanlar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Anayasa referandumuna 'Hayır' diyenler kendilerini devletin sahibi sanıyor, bu ülkede 80 milyon herkesin eşit hakka sahip olduğunu sandığa gittiğimizde göstereceğiz. En çok CHP karşı çıkıyor, onlar için yüzde 99 ne derse desin önemli değil, onlara göre kendi söyledikleri doğru." görüşünü paylaştı.

Milletin dediğinin olacağını, milletten daha büyük bir güç tanımadıklarını anlatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz'da bunu gördük, vatandaş demokrasiye de cumhuriyete de vatanına da sahip çıktı. Milli irade tam olarak yansısın diye 16 Nisan'da referandumda 'Evet' oyu vermek gerekli. Aksi halde devlet ile vatandaş arasında mesafe oluşur. Cumhurbaşkanlığı seçimi her dönemde ülkemizde sorun olmuştur, tarihe yansıyan oyunları biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamını statükonun koruyucu makamı olarak gördükleri için rahatsızlar." 

Zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkardıklarını, derslik sayını arttırdıklarını vurgulayan Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız, ikili eğitimi kaldıracağız, beşinci sınıfları yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getireceğiz." şeklinde konuştu.