GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2016 Salı 11:05

Bakan Yıldırım açıkladı: O bilgiler çalındı mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia ediliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti.

Veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait bilgilerin de olduğu öne sürülmüştü.

ANKARA'DA KONUŞTU

Yıldırım, Microsoft Ankara Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bilişimin artık hayatın her alanında daha fazla yer almaya başladığına dikkati çekti.

İnternetin evin bir üyesi haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, bilişimin olmadığı hiçbir alanın kalmadığını kaydetti.  

"Bilişim, bizim en büyük yoldaşımız, arkadaşımız olmaya devam ediyor" diyen Yıldırım, son 13 yılda bilişim yolları için de gerekli yatırımları başlattıklarını söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin fiber ağının 80 bin kilometreden 270 bin kilometreye çıkarıldığını ifade ederek, Türkiye'nin içinde bulunduğu konum dikkate alındığında bunun çok daha üzerine çıkarma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Genişbant kulanımında 20 milyondan 49 milyona erişen Türkiye'nin, bu oranla dünya ortalamasının üzerinde, Avrupa Birliği ortalamasına yakın bir seviyeye eriştiğini anlatan Yıldırım, mobil abone sayısının 74 milyonu geçtiğini, 1 Nisan itibarıyla da LTE (4,5G) altyapısıyla yeni nesil haberleşme sisteminin vatandaşların hizmetine alındığını anımsattı. İnternet kullanıcı sayısı 10 yıl önce yüzde 6 civarındayken, bugün yüzde 56 seviyesine çıkarak, dünya ortalamasının yüzde 15 daha üzerinde olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini anlatan Yıldırım, internet servis sağlayıcıların sayısının 10 kat arttığını, 27 milyon 500 bin kişinin e-Devlet kapısından bin 425 farklı hizmeti aldığını kaydetti. (hürriyet)