GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ekim 2020 Salı 15:38

Bakan Kurum’dan ‘İnciraltı’ mesajı: Katılımcılık vurgusu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İnciraltı planları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Tüm makamlarla iletişim halinde olacağız ve İnciraltı'nı en doğru biçimde planlayacağız" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İnciraltı'nın planlaması konusu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un makamındaki İnciraltı zirvesinde ele alındı. AK Parti MKYK üyesi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karubulut, Bakan Kurum'u makamında ziyaret etti. Bakan Kurum'un, İnciraltı planlamasında son derece hassas olduklarına vurgu yaparak, "İnciraltı planlarını, katılımcı bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda bakanlık olarak, tüm makamlarla iletişim halinde olacağız. En doğru planlamayı yapacağız" açıklamasında bulunduğu öğrenildi.

KARABULUT: 40 YILLIK SORUNUMUZU TÜM AYRINTILARIYLA ANLATTIK
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Sayın Bakanımıza, 40 yıldır çözüm bekleyen sorunumuzu tüm detaylarıyla anlattık Yaşanan süreç hakkında bilgi verdik. İnciraltı planlama sürecini baştan beri takip ettikleri, İnciraltı toprak sahiplerini yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ettik. Sürecin bir an önce tamamlanması arzumuzu dile getirdik. Toprak sahiplerinin tek dileğinin, hayattayken bu toprakların mürüvvetini görmek olduğunu anlattık. İnciraltı planlaması konusunda sadece toprak sahiplerinin değil, İzmir'in, İzmirlilerin de destek verdiğini ifade ettik. Bakanımızı en yakında İzmir'e davet ettik ve İnciraltı'nı bizzat kendisinin görmesini istedik. Bizim açımızdan çok verimli bir toplantı oldu."

KURUM: İZMİR'İN EN BÜYÜK YEŞİL ALANINI KAZANDIRACAĞIZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, İnciraltı sürecini yakından takip ettiğini anlattığını belirten Tayfun Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanımız, İnciraltı planlarının, katılımcı bir anlayışla yapılacağını, bakanlık olarak tüm makamlarla iletişim halinde olacaklarını bildirdi. Yani masada, İnciraltı planlaması ile ilgili kim varsa, hepsinin olacağını ifade etti. Bakanımız ayrıca, İzmir'e en büyük yeşil alanı kazandırma konusunda ve sağlık turizminin altyapısını düzenlemekle ilgili şehre çok büyük bir hizmet götürmek istediklerini, bu doğrultuda İnciraltı planlamasını en doğru biçimde planlayacaklarını anlattı. Bakanımızın açıklamaları, bizleri heyecanlandırdı."

KAYA: İZMİRLİLER, PLANLAMANIN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI BEKLİYOR
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaman'ın da hazır bulunduğu zirvede söz alan AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Atilla Kaya, İnciraltı planlamasının İzmir ve bölge için önemini anlattı. Atilla Kaya, kentteki sanayi ve ticaret odalarının, meslek odalarının artık İnciraltı'nın planlamasının bir an önce yapılması konusunda beklenti içinde olduğunu dile getirdi.