GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
12 Aralık 2020 Cumartesi 09:28

Bakan Koca'dan salgın raporu: İzmir'deki son durumu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de yüzde 30, Ankara'da ise yüzde 40 oranında düştüğünü ancak hastane ile yoğun bakımlardaki hasta yükünün devam ettiğini açıkladı. Koca, ayrıca İzmir'de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 78 oldupunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla internet üzerinden görüşerek Koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu değerlendirdi.

Bakan Koca, günlük vaka sayısının İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de yüzde 30, Ankara’da ise yüzde 40 oranında düşüş olduğunu ancak hastane ve yoğun bakımlardaki hasta yükünün devam ettiğini duyurdu.

Yoğun bakım dolu oranlarını açıkladı 
Bakan Koca, yoğun bakım doluluk oranlarının İstanbul’da yüzde 67, İzmir’de yüzde 78, Kocaeli ve Ankara’da ise yüzde 72 olduğunu açıkladı.

Vatandaşlara tedbir çağrısı yapan Bakan Koca, “Tedbirlere sıkı uyup elbirliği ile gayret edince, sonuç almak daha kolay. Hepimiz sorumluluğumuzun bilincinde olalım. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız” dedi.