GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
20 Ekim 2021 Çarşamba 23:09

Bakan Koca: Vakaların neredeyse yarısı 30 yaş altı!

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Koca, toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Aktif vakaların neredeyse yarısını 30 yaş altı vatandaşların oluşturduğunu belirten Koca, "Bugün sorumluluk alma, ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının gündeminde 30 bin civarında seyreden vaka sayıları ve aşılama çalışmaları vardı. Toplantının ardından Bakan Koca yazılı bir açıklama yayımladı.

Aktif vakaların neredeyse yarısını 30 yaş altı vatandaşların oluşturduğunu vurgulayan Koca, "Bugün sorumluluk alma ön safta mücadele etme sırası gençlerimizdedir. Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa davet ediyorum" dedi. 

Okulların kapanmasının söz konusu olmadığını belirten Sağlık Bakanı ayrıca 65 yaş üstü ve risk grubundakiler için grip aşılarının tanımlanmaya başladığını duyurdu.