GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2022 Cumartesi 19:04

Bakan Bozdağ'dan Soyer'e 'ecdad' çıkışı: Saygısızlık!

İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ sözleri "Ecdadımıza saygısızlık" olarak değerlendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde söylediği sözlere bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. 

Yozgat Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış törenine katılan Bakan Bozdağ, gündemdeki Tunç Soyer'in, sözlerine ilişkin "Ecdadımıza saygısızlık yapan, onlara hakaret eden bir dil kullanıyor ve İzmir'i işgal eden, ülkemizin önemli bir kısmını işgal eden 'Yunan mezalimi' diye kayıtlara geçen, nice zulme imza atan Yunan'a dair tek bir cümle dahi kurmuyor" dedi.

'Aziz Türk milleti, ecdadı ile kavgalı bir millet mi?' sorusunu soran Bozdağ şunları söyledi:

Bizim ecdadımız, Cumhuriyet dönemi de bizim ecdadımızdır, Osmanlı da bizim ecdadımızdır, Selçuklu da bizim ecdadımızdır. Bizim ecdadımızın tarihte geriye gidişini, biz ne kadar gittiğini, tarih kitapları bile tam yazamıyor. Bilinen tarihe baktığınızda ordumuzun 2 bin 200 sene gibi uzun bir kuruluş dönemini kutlayan bir Türkiye var. Eğer biz, sadece dün meydana geldiysek, binlerce yıllık ordumuzun kuruluşunu niye kutluyoruz? Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yılını kutladık. Madem biz dün yoktuk, ecdadımız yoktur niye 951'inci yılını kutluyoruz" diye konuştu. (Haber Merkezi, DHA)