GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2016 Salı 11:40

Bahçeli’den Davutoğlu’na: Kibar Feyzo’yu izlesin!

Bahçeli, "Sayın Davutoğlu'na 'Köyden İndim Şehre' ve 'Sahte Kabadayı' filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da 'Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum" diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "AKP'nin kötürüm ve köksüz politikaları başımıza onca dert sarmaktadır. AKP, Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Milli güvenliğimiz aşırı risk ve tehlikelerle karşı karşıyadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin olarak, "Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı" dedi. "Sınırlarımız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu" diyen Bahçeli, "Sayın Davutoğlu'na 'Köyden İndim Şehre' ve 'Sahte Kabadayı' filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da 'Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İç ve dış politikada üst üste kaybedilen mevziler ülkemizi zora sokmaktadır. Türkiye siyaseti sıkışma yaşamaktadır. AKP Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Endişelerimiz bir hayli fazladır. Milli güvenliğimiz aşırı riskle karşı karşıyadır. Artık gizleyecek bir şey kalmamıştır.

İçinde bulunduğumuz şartlar ağırdır, hükümetimiz ise pasiftir. Yaşananlar geleceğimizi rehin altına almaktadır. AKP böylesi çaresizliğe göz göre göre düşmüştür. Ne Ortadoğu'daki oyunu doğru okuyabilmiş, ne küresel güçlerin planlarını görebilmiştir. Davutoğlu atmış ama tutmamıştır, gaflet ve yanılgısının kurbanı olmuştur. Bu yanılgının Türkiye'ye yansıması son derece olumsuzdur.

'KÖYDEN İNDİM ŞEHRE'Yİ İZLESİN'
Davutoğlu bu fecaatin bir numaralı failidir. Geçmişte hem Davutoğlu hem Erdoğan öyle konuşmalar yapmıştır ki yüzleri varsa bugün kızaracaktır. "Ortadoğu'nun sahibi, öncüsü olacaktık. Suriye halkının sözcüsü olacaktık. Başkalarının gündemine dublör olma devri kapanmıştı. Yeni bir Ortadoğu doğuyordu, ülkemizin etrafından istikrar ve refah kuşağı oluşacaktı." Bu sözleri Davutoğlu söylüyor. Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı. Sınırlarımız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu. Sayın Davutoğlu'na 'Köyden İndim Şehire' ve 'Sahte Kabadayı' filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum.

Türkiye'nin dış politikasına yön veren kişinin sözleri ve önerilerine ibret alarak bakınız. Dış politikada ördüğü teorik çatının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını fark etmiş midir? AKP çuvallamış ve iç politikada olduğu gibi dış politikada da şanzımanı dağıtmıştır. Biz sorun yumağı diyerek coğrafyamızı değiştiremeyiz, tarihimizi inkar edemeyiz.