GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2024 Cumartesi 09:43

Bahar Candan'ın cezaevinde olmadığı ortaya çıktı

Dolandırıcılık şebekesine üye olduğu için tutuklanan Nihal Candan'ın aynı suçtan tutuklanan kardeşi Bahar Candan'ın, cezaevinde olmadığı ortaya çıktı.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler lüks yaşamlarını sosyal medya hesaplarında paylaşmalarıyla tanınıyordu. Bu durumdan şüphelenen güvenlik güçleri kardeşleri araştırmış ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen bir operasyonla iki kardeşi de yakalayarak gözaltına almıştı.

Ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda vatandaşı dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023'te gözaltına alınmış ve 16 Kasım 2023’te de tutuklanmıştı.

İki kardeş Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderilmiş, Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek amacıyla cezaevinde açlık grevine başlamıştı.

Bir süre sonra sağlık sorunları yaşayan Nihal Candan 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalığa yakalandı. 'Yemek yememe hastalığı' olarak da bilinen bu rahatsızlık nedeniyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan, kısa süre önce tahliye edildi.

İki kardeşten biri olan ve hala cezaevinde olan Bahar Candan’ın ise Silivri'de kaldığı cezaevinde kendini yaralayarak zarar verdiği için hastaneye kaldırılmış ve nerede olduğu bilinmiyordu.

Ablası Nihal Candan resmi Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla kardeşini kaldığı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret ettiğini açıkladı.

Nihal Candan Instagram üzerinden yaptığı bir sonraki paylaşımnda, “Burası senin evin değil bir tanem. Az kaldı evine, ailene kavuşacaksın. Canım kardeşim, güçlü kardeşim. Dayanmak zorundayız ikimizde.” İfadelerini kullandı.