GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Aralık 2016 Perşembe 13:45

Badem’den Büyükşehir’e ‘kar’ çıkışı: Biz inerken onlar çıkıyordu!

Kar nedeniyle çok sayıda köy ve mahalle yolu kapanan Ödemiş’te Belediye Başkanı Badem altı ekiple 15 kişinin yoğun çalıştığını söyledi. Badem, Büyükşehir’in çalışmalarını ise, “Dün gece köylere doğru yola çıkmışlar ama bizim arkadaşlar işleri bitirip dönerken görmüş. Sonra da onlar gitmemiş” dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye genelindeki yoğun kar yağışı birçok ilde yaşamı felç ederken İzmir’de de yüksek kesimleri etkiledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan Ödemiş-Kiraz-Beydağ-Karaburun-Kınık gibi ilçelerde birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

İlçe belediyelerinin öncülük ettiği çalışmalara Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Büyükşehir bazı yerlere talebe göre araç takviyesi yaparken bazı yerlere de tuz gönderdi.

Kar yağışının ardından Gölcük ve Bozdağ gibi yaylalarda ulaşımın kapandığı Ödemiş, en fazla kar yağışından etkilenen yer oldu. İlçede, Çamyayla, Horzum, Subatan, Ovacık ve Tekke köylerine ulaşım zaman zaman kapandı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçede olduğunu fakat ortak çalışma yapmadıklarını söyledi.

Badem, “Muhakkak ki onların çalışmaları var. Lokalde konuşlanmış olmaları her yere ulaşabilecekleri anlamına gelmiyor. Dün akşam bizim arkadaşlarımız çok yoğun çalıştılar. Halen daha çalışmalar sürüyor. Köylerin ulaşımını açıp aşağı inerken bizim arkadaşlarımız büyükşehirin araçlarını görmüşler. Onlar da yukarıya bizim açtığımız yere gidiyorlarmış. Bizimkiler de söyleyince yarı yoldan geri dönmüşler. Ödemiş Belediyesi olarak aralıksız 15 kişi altı ekiple çalışıyoruz. Ben kendilerini şimdiye kadar bizzat görmedim” dedi.