GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Mart 2017 Perşembe 11:06

BAYOSB hizmeti sanayicinin ayağına getiriyor

Fahrettin Selçik Mesleki Eğitim Merkezi’ni kurarak bölge sanayicisine nitelikli eleman desteği sağlayan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, eğitim hizmetlerini artırarak sürdürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından 2015 yılında 5544 sayılı kanuna eklenen madde gereğince tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan kişilere şart koşulan mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi için koordinasyon sağlayan BAYOSB, sınavları  bünyesindeki Fahrettin Selçik Mesleki Eğitim Merkezi’nde yaparak, sanayicilere ve çalışanlara büyük kolaylık sağlıyor.

YÜZLERCE İŞÇİYE YETERLİLİK BELGESİ 

Başta Bağyurdu OSB başta olmak üzere Turgutlu, Manisa ve diğer yakın bölgelerde yer alan sanayi tesisleri ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından görevlendirilen yetkili derecelendirme kuruluşu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) arasında koordinasyonu sağlayan BAYOSB yetkilileri, ilgili madde kanuna eklendiğinden bugüne onlarca işçinin mesleki yeterlilik belgelerini almalarına aracı oldu.

SINAVLAR KAYIT ALTINDA 

Bölgenin en önemli sınav merkezlerinden birisi olan BAYOSB’de sınavlar teorik ve pratik olarak iki farklı bölüm halinde tamamı kamera kaydı altında gerçekleştiriliyor. Sınav sonucunda yeterli bulunan adaylar, mesleki yeterlilik belgelerini almaya hak kazanırken, sınav sonucunda başarısız olan adaylar ise, kendilerine tanınan süre içerisinde tekrar sınavlarına girerek hatalarını telafi etmek ve belgelerine kavuşmak için ter döküyor.
 
BAYOSB TÜM BÖLGENİN HİZMETİNDE
 
OSB içerisinde sahip oldukları eğitim merkezinin İzmir’in sayılı sınav merkezlerinden birisi olduğunu belirten BAYOSB Müteşebbis Heyet Başkanı Aydın Telseren, “Bağyurdu OSB olarak eğitime ve iş güvenliğine çok önem veriyoruz. Bu sebeple bölgemiz içerisinde eğitim merkezini mesleki yeterlilik sınavlarının yapıldığı önemli sınav merkezlerinden birisi haline getirerek ilk günden itibaren hem bölgemizdeki sanayicilere hem de çevre bölgelerdeki sanayicilere bu konuda hizmet veriyoruz. Bize ulaşan talepler doğrultusunda tüm sanayicilerimizin ihtiyacı giderilene kadar bu sınavları düzenlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.