GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
26 Ekim 2023 Perşembe 14:47

Aydınlı öğrencilerden 'asansör faciası' isyanı: Acımız asla dinmeyecek!

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Kaza sonrası Aydınlı öğrenciler Atatürk Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar. Aydınlı öğrenciler: "Yurt yönetimi yargılana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz." dedi. Basın açıklaması yapan öğrencilere polisler müdahale etti ve iki öğrenci gözaltına alındı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında Zeren Ertaş hayatını kaybederken 15 öğrencinin de yaralanmasının ardından sabah saatlerine kadar Kent Meydanı’nda nöbet tutan öğrenciler basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada benzer olayların öncesinde yaşanmasına rağmen önlem alınmadığı ve yaşanan olayın bir kaza olmadığının ihmal olduğunun altı çizildi. 

Açıklamayı öğrencileri temsilen Boran Sürme isimli öğrenci gerçekleştirdi. Adalet aramaya devam edeceklerinin altını çizen Sürme; "Kaybettiğimiz arkadaşımızın acısıyla doldurduğumuz meydanlarda polis müdahalesi ile karşılaştığımızı da unutmayacağız. Arkadaşımızın ölümüne sebep olan bozuk asansörlere güvencesiz yurtlara önlem almayanlar arkadaşımızın ölümüne ses çıkartan öğrencilere karşı TOMA'larla önlem almıştır. Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz. Acımız asla dinmeyecek." dedi.

ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI
Aydın'ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın, acı haberi alarak eşi Akın Ertaş ile Aydın'a gelen annesi Serpil Ertaş, rahatsızlandı. Serpil Ertaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ertaş çiftini hastanede ziyaret edip, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Canbolat, hastanede görüştüğü Akın Ertaş'a yaşanan talihsiz kazanın ardından gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığını ve konunun takipçisi olduklarını belirtti.



ARBEDE YAŞANDI
Öte yandan, Zeren Ertaş'ın asansör kazasında ölümünün ardından Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda oturma eylemi yapan öğrencilerden bir kısmı yürüyüş yapmak istedi. Polis, gruba izinleri olmadığı gerekçesiyle engel oldu. Bunun üzerine öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler gözaltına alındı. (Aydın Haberleri - DHA)