GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Ağustos 2022 Pazartesi 10:01

Aydın'da tepki çeken olayda yeni gelişme... Hizbut Tahrir düğünü!

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler'in Osman Yozgatlı Mahallesi'nde ellerinde Arapça "tevhid" bayraklarıyla düğün konvoyu yapan grup hakkında Emniyet tarafından soruşturma başlatıldı.

Kamuoyuna "Taliban bayraklarıyla konvoy" olarak yansıyan olayın detaylarına ulaşıldı. Konvoy oluşturan grubun hilafet ve şeriat isteyen Hizb-ut Tahrir  örgütü olduğu öğrenildi.

Tellidede mevkiinde çekildiği öğrenilen görüntülerde konvoyu oluşturan onlarca araçta "Tevhid" bayrakları sallandı. Konvoyun geçtiği güzergahta vatandaşların kaydettiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmasının ardından büyük tepki çekti. Hizb-ut Tahrir örgütünün Aydın'daki bir üyesinin düğününe giderken, diğer üyelerle buluşup konvoy yapıldı.

Görüntülerin büyük tepki görmesi üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “31 Temmuz 2022 günü saat 12.30 sıralarında sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan ilimiz sınırları içerisindeki bir düğün konvoyuna ait görüntüler ile alakalı gerekli araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesi kullanıldı. (Oda TV)