GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
21 Mayıs 2024 Salı 15:49

Aydın'da işçilerden toplu intihar girişimi!

Aydın Denizli otoyolu inşaatında çalışan 51 işçi dün biriken maaşlarını istediği için işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler yapımı devam otoyola çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Aydın Denizli Otoyolu inşaatı ihalesini Fernas İnşaat’ın taşeron olarak kullandığı İnceoğulları İnşaat bünyesinde çalışan 51 işçi dün Kod-46 gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Şantiye yönetimiyle görüşmek isteyen işçiler jandarma zoruyla şantiyeden çıkarıldı. Birikmiş alacaklarını istedikleri için işten çıkarılan işçiler şantiye önünde oturma eylemine başladı.

İşçilerin eylemi ikinci gününde devam ederken bugün işçiler seslerini duyurabilmek için yapımı devam eden otoyolun üstüne çıktı. İşçiler yaklaşık 100 bin TL olan birikmiş alacaklarını istiyor.

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Aydın-Denizli otoban şantiyesinde işçi arkadaşlarımız eyleme bugün de devam ediyor.

İşçilerin kaldıkları otel sabah saatlerinde jandarma tarafından basıldı ve isçi arkadaşlarımız çalıştıkları şantiyeye gitmesinler diye otelin önüne gelerek kendilerine gözdağı verildi.

SORUYORUZ: İşçi arkadaşlarımız daha otelden ayrılmadan jandarmayı önümüze diken yasalar, işçilerin hakkı gasp edilirken bu neden işlemiyor?

Biz kimseden bağış istemiyor, yalnızca haklarımızı istiyoruz. Emekten yana olan herkesi mücadelemize desteğe olmaya çağırıyoruz.

Konuya dair açıklama yapan işçilerden biri şöyle konuştu:

Ben Tahsin Akar, ekibimle birlikte 51 kişiyiz. Arkadaşlar orada kendini bağladı, para verilmezse intihar edeceğiz, verilene kadar da buradayız diyorlar. Bize verilen vaatlerin hiçbiri yerine gelmedi. Bize Mart ayından itibaren hiçbir ödeme yapılmadı. Nisan ve Mayıs’ın bütün alacakları duruyor. Bize 15’inde verilen söz, bütün hesabınızı kapatacağız, dediler. Kapatmadılar. Araya hafta sonunu kattılar, pazartesi ödeyeceğiz dediler. Pazartesi de bize geriye dönük çıkış verildi. Madde 46’dan yüz kızartıcı suçtan çıkışımız verildi. Bize söylenen; siz gidin ayın 31’inde bir kısım paranızı vereceğiz, kalan kısmı da önümüzdeki ayın ortasına doğru vereceğiz dediler. Bayram öncesi işçiler cebinde beş kuruş para olmadan gönderilmeye çalışıldı. Bizim burada bir art niyetimiz yok. Bizim tek amacımız hak ettiğimiz alın terimizi alıp çocuklarımıza bayramlık almaktır. Biz bir suç işlemişsek ömür boyu da yatsam umurumda değil, bizim paramız verilsin çocuklarıma göndereyim bayram harçlığı yapsınlar, bayram kıyafetleri alsınlar. İsterlerse bana yüz yıl ceza versinler.