GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
27 Haziran 2019 Perşembe 09:18

Ayaz bebek için Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi

Omuriliğindeki tümör nedeniyle ameliyat edilecek olan 2,5 yaşındaki Ayaz bebek için İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü kolları sıvadığı öğrenildi. Özel hastanede yapılması planlanan ameliyat için ise hastaneden yeni bir açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de yaşayan Nida (36) ve Murat Balcı (37) çiftinin oğulları Ayaz (2,5), daha önce koşup, oynarken, omuriliğindeki 14 santimlik tümör nedeniyle elleri ile ayaklarını kullanamaz hale geldi.  Risk nedeniyle doktorlar tarafından ameliyat edilmeyen Ayaz’ın özel bir hastanede operasyon yapılması için doktor bulunduğu bildirilmişti. Ameliyat masrafları ile ilgili maddi sorunlar yaşayan ailenin çığlığı karşılık buldu. Devreye giren İzmir Valiliği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ameliyatın gerçekleştirilmesi için harekete geçti. 

Baba Murat Balcı ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak konuya ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Balcı’nın açıklaması şöyle:

"Sevgili dostlarıma, arkadaşlarıma ve yüreği kalbi Ayaz'ım için çarpan, sağlığına kavuşması için dualarını esirgemeyen herkese oğlum adına binlerce kez teşekkür ediyorum. Allah’ım herkesten razı olsun...

Ayaz'ım dan gelecek iyi haberleri beklediğimizi biliyorum. Bu sebeple son gelişmeler hakkında bilgilendirme yapma gereği duydum.

Ayaz'ım ile ilgili olarak Sayın Valim Erol AYYILDIZ, Valilik Özel Kalem Müdürü Sayın Salih Güven ve İl Sağlık Müdürü Sayın Mehmet Burak ÖZTOP devreye girmiş yapılması gereken ne varsa, hatta gerekiyorsa mevzuat bile delinebileceğini söylemişler, oğlumun yaşaması için bütün imkanları seferber etmişlerdir. Bu sebebiyle her birinden Allah binlerce kez razı olsun.

Ameliyatı gerçekleştirecek doktorumuz Prof. Dr. Sertaç İşlekel’dir ve bu ameliyatı gerçekleştirmek için ekip ve ekipman bakımında daha öncede yapılmış ameliyatlarda ki başarı oranının yüksekliği açısından şu anda çalışmış olduğu Kent Hastanesinde yapılmasının gerekliliğinden bahsetmiştir.

İl sağlık müdürümüz Mehmet Bey doktorumuza ve hastaneye bir öneri, bir çözüm yolu sunmuş hocamız tarafından uygun görülmüştür. Öneri hastane tarafından yönetim kurulunda görüşüleceği ve sonra sayın müdürümüze haber verileceği belirtilmiştir. 

Oğlumun yaşamasına adına umudumuz bu ameliyattır ve ameliyatın gerçekleşmesi için top hastanededir. 

Tüm sevenlerimize duyurulur.

Not: Valilik onaylı bağış hesabımız yoktur. Sosyal medya da dönen hesap numaralarına itimat etmeyiniz"

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Diğer yandan ameliyatın gerçekleştirileceği bildirilen Kent Hastanesi de açıklama yaptı. Açıklama ise şöyle: