GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2023 Cumartesi 20:37

Avcılar İnşaat’ın ekibi ses duydu, seferberlik başladı… 135’nci saatte mucize!

İzmir’de önemli inşaat projelerine imza atan Avcılar İnşaat, deprem bölgesine destek vermek ve konteyner kent kurmak amacıyla ekipleri ile birlikte Kahramanmaraş’a gitti. Ekipler Egemenlik Mahallesi’nde bulunan enkazda depremin 135’nci saatinde 9 yaşındaki bir kız çocuğunu sağ kurtarılmasında önemli rol oynadı.

EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden yardımlar afet bölgesine götürülüyor.

İzmir’de uzun yıllardır önemli projelere imza atan Avcılar İnşaat ise depremin hemen ardından ihtiyaç malzemeleri topladı ve eldeki ekipmanları ve çalışanları ile birlikte TIR’larla afet bölgesine hareket ettil. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı’nın da bizzat yer aldığı organizasyonda şirkete bağlı ekipler Hatay ve İskenderun’un ardından Kahramanmaraş’a giderek depremzedelere destek verdi.

Kentte konteyner kent kurmak için çalışma yürüten şirket çalışanları aynı zamanda enkaz kurtarma çalışmalarında da yer aldı. Egemenlik Mahallesi’nde bulunan bir enkazda ses duyan ekipler, AFAD gönüllerine haber verdi. Yapılan çalışmalarda depremin 135’nci saatinde 9 yaşındaki bir çocuk kurtartıldı.

BU MUTLULUK YETER BİZE
Avcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş-Egemenlik Mahallesi’nde terkedilmiş enkazdan gelen sesi duyan ekibimizdeki kepçe operatörümüz Ferhat Koç sayesinde 9 yaşındaki kız çocuğumuzu 135’nci saatte AFAD gönüllülerinin yardımı ile kurtardık. Bumutluluk yeter bize” dedi.