GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2023 Perşembe 17:31

Atmaca’dan Arda’nın mahkemedeki sözlerine tepki: Yüzün kızarsın!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yönelik ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla açılan davada karar çıktı. 5 yıl ertelemeli 1 yıl 15 gün hapis cezası alan Arda'nın mahkemedeki sözlerinin ardından Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Atmaca, "Korkaksın! Canan Kaftancıoğlu çıktı paylaşımlarını kabul etti. Sen bunu bile yapamadın, küçüldükçe küçüldün. Yüzün kızarmadan yalan söyledin. Utan biraz, yüzün kızarsın" dedi.

EGEDESONSÖZ – Belediye başkanı adayı olduğu dönem içerisinde sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında bugün gerçekleştirilen karar celsesinde 5 yıl ertelemeli 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmişti.

-MAHKEMEDEN BAŞKAN ARDA'YA CEZA! SİYASİ YASAK GELECEK Mİ?

Mahkemeye katılan Arda, “AKP Grup Başkanvekili’nin 4 yıldır attığı iftiraların kurbanıyım. İçişleri Bakanlığı belediyemizden eksik olmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ama hepsinde başarılı bulundum. Yapmadığım bir suçla ilişkilendiriliyorum. Amerika’dan bilgi istendiğinde hemen muvvafakat verdim. Adalet güveniyorum ve beraatimi talep ediyorum. Bu paylaşımları asla ben yapmadım” ifadelerini kullanmıştı.



AK PARTİLİ ATMACA’DAN TEPKİ
Arda’nın mahkemede kullandığı ifadelere ise Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Atmaca, Gaziemir Belediye Meclisi Ayı 2’nci oturumuna dair olan ve Arda’nın ifadelerini içeren bir video paylaşarak altına şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Gaziemirliler;

CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davayı kaybetti.

Artık 5 yıl boyunca kimseye hakaret edemeyecek. İlçemizin daha huzurlu bir yer olmadı için her alanda çalışmaya devam ediyoruz.

Yalanların ve iftiraların bağımsız Türk Yargısı tarafında ifşa edildi.

2020 yılında Gaziemir Belediye Meclis toplantısında ilk kez bu  paylaşımları gündeme getirdiğimde söylemiştim, yine aynı şeyi söylüyorum;

“Hiç kimse halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edemez.”

Bugün yine aynı şeyleri söylüyorum.

Peki sen o gün ne dedin? “ Tebrik ediyorum MİT ajanı gibi çalışmışsın, elindeki belgeleri savcılığa ver.”

Şimdi ne diyorsun? Bu hesap benim değil!

Korkaksın! Canan Kaftancıoğlu çıktı paylaşımlarını kabul etti. Sen bunu bile yapamadın, küçüldükçe küçüldün. Yüzün kızarmadan yalan söyledin.

Önce “danışmanım paylaşmış” dedin. Sonra “bu hesap bana ait değil” dedin!

Oysa 11 Mart 2019 tarihinde kapattığın Facebook profilinde; “Arkadaş sayım Facebook ‘un izin verdiği beşbin sınırını geçtiği için gelen arkadaşlık tekliflerini onaylayamıyorum. Facebook HALİL ARDA sayfasından paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.” Paylaşımıyla profil sayfana gelen istekleri beğeni sayfana yönlendirdin.

Şimdi madem bu hesap sahte, senin 2019 öncesi paylaşımların nerede?

İzmir’in en başarılı belediye başkanıyım diyerek yine yalan söylüyorsun, emekçiden kestin, attığın imzaya aykırı olarak sosyal denge tazminatlarını eksik ödedin.

Buna rağmen belediyenin borcu 500 milyonun üzerinde.

Diğer bir yalanın, “kadın personele küfür ettiği için işten attığım kişiler” diyorsun. Bu suçlamayla işten attığın sadece Zafer Calpbinici var, o da mahkemede işe dönüş davasını kazanmasına rağmen işe almadın. Kim kime husumetli?

Zafer Saylan’ı hakaret gerekçesiyle işten attın, davayı kazandı ve işe dönmeyi hak etti ama almadın. Şu an alacakları için haciz işlemi başlattı.

Utan biraz, yüzün kızarsın.

Bana yönelik yalanında “siyasi husumetle 4 yıldır belediyeden müfettiş eksik olmadı diyorsun” her fırsatta müfettişler teşekkür etti diyordun, ne oldu?

Bu bir siyasi davadır diyorsun, ve yine yalan söylüyorsun. Senin hakaretlerini yanımdaki 3 kişiyle beraber gözlerimle gördüm ve ekran resimlerini aldım. Ama sen korkaklığınla ve ezik halinle hakime “adaletinize güveniyorum” demişsin. Keşke bu kadar küçülmeseydin!

Makamlar gelir geçer, ama karakter kalıcıdır. Bazı insanlar makama güç verirler, sen makamdan güç aldığın için bir hiçsin!

Zorlamayla toplanan insanlar içlerinden sana neler söylüyorlar bir bilsen!

Aslında bu konuşmayı akşam belediye Meclis toplantısında gözlerinin içine bakarak yapacaktım, fakat gündem dışı konuşmalar maddesini kaldırmışsın. Yine korktun, yine minderden kaçıyorsun.

Bugüne kadar sustuk çünkü olay yargı sürecindeydi. Şimdi konuşma zamanı, korkaksın, yalancısın!

Tekrar söylüyorum;

Askerimize, polisimize, milli ve manevi değerlerimize, halkın doğrudan seçtiği ilk ve tek Lider olan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız’a kimse hakaret edemez!