GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Temmuz 2022 Cumartesi 18:48

Atakent Anadolu Lisesi velilerinden flaş iddia! Arazi Cengiz İnşaat’a mı verilecek?

İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan ve yıkılacağı duyurulan Atakent Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında eğitime kapatılacağı açıklanırken, öğrenci velileri ise dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. Okulun önemli öğrenciler yetiştirdiğini belirten veliler, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den de randevu isterken, okul arazisinin bir bölümünün Cengiz İnşaat’a verileceğini iddia etti.

EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'in önemli okullarından birisi olan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi için geçtiğimiz günlerde yıkım kararı vermişti. Bir ay içinde boşaltılması talimatı verilmesine rağmen, okula son sınav sonuçlarına göre 300’e yakın yeni öğrencinin kayıt olduğu öğrenilirken öğrenci velileri çarpıcı bir iddiada bulundu.

Kayıt sonrası ailelerin meraklı bekleyişi devam ederken,  2022-2023 yılında kesin olarak eğitim ve öğretime kapatılması beklenen Atakent Anadolu Lisesi’nde kayıt olan öğrencilerin Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde eğitim göreceği öğrenilmişti. Mevcut Süleyman Demirel Lisesi öğrencileri sabahçı, Atakent Anadolu Lisesi öğrencileri ise öğlenci biçimde okula gideceği belirtilirken veliler yaşanan sürece tepki gösterdi.

VELİLERDEN ‘CENGİZ İNŞAAT’ İDDİASI
Atakent Anadolu Lisesi Öğrenci Velileri süreç ile ilgili merak ettiği soruları yazılı şekilde kamuoyu ile paylaşırken, okulun arazisinden Cengiz İnşaata alan verileceğini iddia etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüşme talebinde de bulunan veliler, şu ifadelere yer verdi;

 “Atakent Anadolu Lisesi binasına yıkım kararı çıkarılmıştır. Depremde herhangi bir zarar görmeyen, yapılan incelemelerde eğitime devam kararı çıkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce boyanan  okul binası neden şimdi yıkılmak istenmektedir? Atakent Anadolu Lisesi’nin 13 500 metrekare bahçe alanı bulunmaktadır. 3500 Metrekare alana okul yapılıp  10 bin metrekare arsa Cengiz İnşaat’a peşkeş mi çekilecek? Okulun yanında bulunan inşaat malzeme firmasının okul arsası ile ilgisi nedir?  Cengiz İnşaat ile bir ilişkisi, akrabalıkları var mıdır? Atakent Anadolu Lisesi İzmir ve Karşıyaka’nın en başarılı öğrencilerini yetiştiren okuludur. Öğrencileri Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Ege,Hacettepe gibi  gözde üniversitelere yerleşmektedir. Atakent Anadolu Lisesi çağdaş, demokrat, cumhuriyetçi gençler yetiştirmektedir. Okulumuz bilerek ve isteyerek 10 yıldır sahipsiz bırakılmiştır. Çünkü en başarılı okullar yok edilmek isteniyor. Her şehirdeki başarılı liseler, ya yıkılıyor ya taşınıyor ya da adı değiştirilerek mezunları bir araya gelinsin istenmiyor. Veliler olarak bizleri,  kontenjanları bir türlü dolmayan özel okullara fahiş fiyatlarla  yönlendirilmek istiyorlar. Okulumuz hangi okula taşınırsa taşınsın öğlenci olacak ve akşam 8’e kadar dersler devam edecek. Akşam 8’de eğitim olur mu? Çocuklarımızın can güvenliği akşam 8’de sağlanacak mıdır? Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı ile ilgili üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünden bağımsız bilirkişi heyeti  talep ediyoruz. Bilirkişi heyeti raporunu hazırlayana kadar okulun taşınma kararının acilen durdurulmasını talep ediyoruz. İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’den randevu talep ediyoruz.”