GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Mayıs 2024 Çarşamba 22:23

Ata Emre için adalet konvoyu... İzmir'de moto-isyan!

20 yaşındaki moto kurye Ata Emre Akman’in hunharca bir şekilde öldürülmesine tepki gösteren İzmir'deki yüzlerce moto kurye konvoylu eylem gerçekleştirdi. Eylem sonunda yapılan açıklamada Akman için adalet istendi.

EGEDESONSÖZ - Balıkesir’de moto kurye olarak çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın bıçaklı saldırıyla öldürülmesi İzmir'de protesto edildi. 

Göztepe'de toplanan yüzlerce moto kurye Bornova Küçükpark'a kadar konvoylu eylem gerçekleştirdi. Motosikletlerine siyah kurdela ve Emre’nin fotoğraflarını asan kuryeler canice cinayete karşı adalet istedi. 



Küçükpark'taki açıklamada "Bizler gece-gündüz, 7/24 insanların hizmetindeyiz. 40 liralara, 50 liralara kim olduğunu bilmediğimiz, belki o gün canı birini öldürmek isteyen müptezelin evine gidiyor olabiliriz. Nereye gittiğinizi bilmeden sadece ve sadece çoluğumuza çocuğumuza ekmek parası kazanma derdindeyiz. Hepimiz insanız, hepimizin ailesi var, hepimizin bakmakla yükümlü olduğu insanlar var. Bizler de bir alieyiz. Birimizin kılına zarar geldiğinde vurdum duymazlık yapamayız. Bugün Ata'ya olan yarın bana, yarın başka bir moto kuryeye olur. Yeter artık, insanlar kurbanlık koyun değil. Hiç bir insan bu şekilde, hunharca ölümü hak etmiyor. Sesimizi çıkarmazsak bu ölümlerin sonu gelmeyecek. Ya beraber olacağız, ya beraber olacağız.  denildi.